FOX Sports gaat met virtuele camera’s experimenteren

Camera’s die beelden en posities tonen die eigenlijk niet kunnen. Naast de reguliere tv-registratie brengt FOX Sports zondag 26 februari de Eredivisie topper Feyenoord – PSV ook met een virtuele camera. De virtuele wedstrijdbeelden zijn online live te bekijken op FOX Sports 7 en tijdens analyses in het tv-programma ‘Dit was het weekend’ op FOX Sports 1.

Klik hier voor video met een impressie.

Henk van Meerkerk, Hoofd Productie FOX Sports: “Dankzij virtuele cameratechniek stellen we de FOX Sports kijkers in staat om de wedstrijd te beleven vanuit elke mogelijke positie op het veld. Of dat van bovenaf in het stadion is, vanuit het perspectief van een speler of juist van de scheidsrechter. Dat biedt een toegevoegde waarde voor de mensen thuis, maar zeker ook voor onze FOX Sports analisten die de wedstrijd nabespreken. De beelden op zich zijn weliswaar virtueel, maar de situaties op het veld zijn echt.”

Verrassende elementen

Met de virtuele live registratie tijdens Feyenoord – PSV laat FOX Sports wederom zien het publiek te blijven verrassen met innovatieve elementen in de verslaggeving van live wedstrijden. Eerder sprong bijvoorbeeld al een cameraman van FOX Sports live uit een helikopter, werd de wedstrijdbal afgeleverd met een ‘base jump’ en gingen beelden van de opkomst bij Feyenoord – Ajax de hele wereld over.

Virtuele registratie live op FOX Sports 7

De topper van aanstaande zondag is uiteraard op vertrouwde wijze live op tv te zien op FOX Sports 1. Op het online kanaal FOX Sports 7 is de wedstrijd live te zien in virtuele vorm, met online ‘shout casters’ (commentatoren). Deze online uitzending is ook te zien via een simulcast op het sociale videoplatform Twitch.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*