De Tafel van Taal komt terug op tv

De taalquiz De Tafel van Taal, met Margriet van der Linden, is vanaf maandag 3 april terug op tv. Prominente taalliefhebbers strijden tegen elkaar in een vrolijke en spannende quiz met vragen over taalkennis, spelling, etymologie en andere taalkwesties. De Tafel van Tafel is van 3 april tot en met 3 mei elke werkdag, behalve vrijdag, te zien om 19.55 uur op NPO 2.

Een tafel vol vragen
De Tafel van Taal wordt gespeeld door teams van twee prominente taalliefhebbers die, de titel zegt het al, het spel aan een grote tafel spelen. Die tafel bestaat uit vakken met trefwoorden. Met een druk op de knop kiezen de teams om beurten de vragen achter die vakken.

Rebus
De quiz werkt toe naar een finale waarin een rebus moet worden opgelost. Het team dat zijn rebus het snelste oplost, is de winnaar.

Kandidaten

Marc-Marie Huijbregts, René Appel, Anita Witzier, Daphne Bunskoek en Leon Verdonschot zijn enkele van de kandidaten die zich dit jaar aan De Tafel van Taal wagen. Wie hun teamgenoten zijn en hoe ze scoren, is vanaf 3 april elke werkdag (behalve vrijdag) te zien op NPO 2.

De Tafel van Taal wordt voor de NTR geproduceerd door TINCAN.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*