Forum voor Democratie dient klacht in bij NPO Ombudsman om Lubach-uitzending

Het satirisch-maatschappelijke actualiteitenprogramma De Avondshow met Arjen Lubach nam inm haar laatste uitzending de FVD op hak. Forum-voorman Thierry Baudet gaat een klacht indienen bij de NPO Ombudsman.

FVD meldt: ‘Met de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart in aantocht, kreeg de uitzending van dit programma op woensdag 1 maart 2023 een wel heel opmerkelijk karakter. Arjen Lubach presenteerde namelijk een uitgesproken negatief item vol onwaarheden over Forum voor Democratie, waarin bovendien de suggestie wordt gewekt dat de partij zou worden misbruikt als vehikel om (publiek) geld weg te sluizen naar de privérekeningen van bestuurs- en Kamerleden. Deze aantijging is volstrekt onjuist, schadelijk voor FVD en in strijd met de journalistieke code.’

Volgens FVD is er op geen enkel moment contact opgenomen met FVD voor hoor- en wederhoor.

‘Dit alles is onaanvaardbaar in een democratische samenleving. FVD ziet zich daarom genoodzaakt een klacht in te dienen bij de NPO Ombudsman wegens het (doelbewust) verspreiden van schadelijke desinformatie door De Avondshow met Arjen Lubach.’, aldus FVD.

38 Comments

   • Heb je even? Hij krijgt geen steun van Poetin? Oekraïne is nazi staat. Covid bestaat niet? Er is geen stikstof probleem? Milieu is niet aan het veranderen…

    • Je snapt allereerst het verschil tussen milieu en klimaat niet en ten tweede onderkent FVD dat klimaat verandert, dat ze dat zouden ontkennen is een verzinsel van de Jesse Klaver en Mark Rutte.

  • Zijn het onwaarheden Juul of weet je er gewoon niets van en is het gewoon een andere mening of visie dan die jij hebt? Dat zal het zoals altijd wel zijn.

   • Voorbeeld: een meningsverschil zou zijn: “Ik vind dat klimaatverandering niet een heel hoge prioriteit zou moeten hebben”. Een feitelijke onjuistheid is “Er is geen klimaatverandering”.

  • Vergeet niet dat zondag met Lubach geproduceerd wordt door de partner van D’66 minister Ollongren!

   En D’66 doet er alles aan om FVD te verbieden. Ze zijn toch echt bang voor de waarheid

   • Nee hoor , niemand is bang voor de waarheid. Alleen is wat FvD de wereld in slingert geen waarheid maar stokery.FvD hoeft niet verboden te worden die struikelt vanzelf met alle onzin die Baudet en zijn maatjes verkondigen.

  • Dag Maarten.

   1. Rusland is de “speciale operatie “niet begonnen.
   2. Corona bestaat niet.
   3. Mevr. Kaag zal wel vanwege haar opleiding een spion zijn.

   En zo zijn er nog wel een paar.
   Google maar even dan……………………………………….

   • Beste Juul,1) hoe zit de geschiedenis met Rusland dan volgens u? 2) het bestaan van Corona wordt niet ontkend, het is alleen niet een ziekte die op de “A-lijst” thuishoort. 3) er is alleen gezegd dat mw. Kaag heeft gestudeerd op een plek waar ook spionnen werden gerecruteerd. Geen desinformatie verspreiden a.u.b.

 1. Ironisch niet? De partij die desinformatie verspreid en daar gewoon mee weg komt, heeft het nu over ‘desinformatie’ die de NPO/Lubach zou verspreiden…joe….

  • Ik voel me gefrustreerd omdat al mijn conspiratie theorieën bleken  gewoon WAAR te zijn en nu heb ik geen ene meer.Zal het toch waar zijn de WEF en de kakkerlakken?

 2. Van eerlijke onafhankelijke journalistiek is nauwelijks sprake in de mainstream. FvD moet door het slijk, simpel omdat ze anders de status quo in gevaar brengen. Gelukkig hebben veel mensen dit spelletje door.

 3. …aan het begin van de tweede regel moet inm worden gewijzigd in in
  Hartelijke groeten van Nico uit Gouda. 🙂

  • Ach Madelief, laat iedereen zijn melkoetje houden, er zijn al zo weinig door de stikstof-crisis, en ze hebben nog de waterstofchloride-crisis, de koolmonoxide-crisis de distikstofoxide-crisis, en zelfs de Neon, Freon, Xenon, en Argon crisissen in voorraad

 4. Het voordeel van wappie te zijn is dat ik niet hoef bang te zijn dat door de Opwarming
  van de Aarde mijn bloed gaat klonteren

 5. Het lijkt me dat het FVD dit makkelijk kan ontzenuwen door hun financiën openbaar te maken zoals alle andere partijen. Laat maar zien dan. Ik vermoed dat de redactie van Lubach dit makkelijk kan pareren, die zuigen niet zomaar iets uit hun duim.

  • De producent van Lubach is getrouwd is met de D66-minister en de algemeen directeur van de VPRO is Lennart van der Meulen van D66 (medewerker, campagneleider, adviseur staatssecretaris).

   • Tuurlijk is Lubach gekleurd. Het is zijn show, zijn mening over nieuwsfeiten. Gisteren had hij het CDA op de korrel.

    Het is geen NOSjournaal die objectief is, (ja..daar denken wappies anders over ja…).

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*