‘Formule 1-uitzendrechten naar Ziggo Sport’


Ziggo Sport lijkt de strijd om de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland te winnen van Viaplay, de huidige rechthebbende sinds 2022. Er gaan geruchten dat VodafoneZiggo, het moederbedrijf achter Ziggo Sport, een hoger bod heeft uitgebracht dan Viaplay.

Dit wordt versterkt door hints tijdens een recente uitzending van het Racecafé op Ziggo, waar gesproken werd over een mogelijke terugkeer van de Formule 1-uitzendingen op hun kanaal. Viaplay, die sinds hun start in Nederland kritiek ontving op hun uitzendingen, hoopt nog steeds op een nieuwe deal met de FOM voor de uitzendrechten na dit jaar.

Bron: GPToday

53 Comments

 1. FOM heeft hoe dan ook het laatste woord. Het kan nog steeds het bod van Ziggo naast zich neerleggen en zeggen: “nah we’re good”

 2. Nou zou dat fantastisch nieuws zijn! Gewoon weer F1 op een linear kanaal in perfecte beeld en geluidskwaliteit. Maar eigenlijk hoop ik(en ik denk velen met mij)dat als Viaplay de F1 rechten weer aan Ziggo kwijtraakt zij de aftocht in Nederland blazen en alle andere rechten weer aan andere partijen gaat verkopen.

  Darts op weer vertrouwd op RTL7 en Premier League ook weer op Ziggo Sport Totaal!

   • Klopt daar ga ik in mee.
    Alleen het zou mooi zijn als Via Play ook het Engelstalig commentaar toevoegt als 2e geluids kanaal.

    • Helemaal mee eens. Het Engels commentaar is fantastisch en wat een enthousiasme…. daar kan Olaf Mol en consorten niet tegenop. Wat een slap gel..

    • Weg met dat viaplay het heeft heel wat mensen hun kijkplezier voor formule 1 en ook darts ontnomen door hun absurde abonnementskosten. Ik kan dat ook niet betalen.

     • Idd weg met viaplay is gewoon slecht beeld hapert en beeld is soms zwart wat slecht , graag weer bij ziggo zoals het voorheen was dit is 3x … gewoon bagger

   • @Lambert van Gelder; U neemt aan dat ik naar slechte beeld & geluidskwaliteit Engels Voetbal en Darts naar Viaplay zit te kijken? Dit is niet het geval. De laatste tijd is het acceptabel. Maar het is een feit dat Viaply enige tijd met providers heeft samengewerkt zodat klanten de F1 weekenden ook via een lineair tv konden kijken omdat de servers van Viaplay de toestroom niet aankon.

    Met mijn downloadsnelheid van tot 500 Mb/s is niets mis mee en ja, ik zit Viaplay via bekabeld internet te bekijken. Dat zit u een persoon te adviseren die zelf bij een internetprovider werkzaam is!

    Desondanks vind ik de beeld en geluidskwaliteit bij Ziggo gewoon superieur aan wat via Viaplay doorgeeft. Ik denk dat heel veel Nederlanders vanwege de beeld en geluidskwaliteit al blij zullen zijn als zij F1, Darts en Engels voetbal via de zogenaamde ouderwetse COAX kabel in perfecte beeld en geluidskwaliteit kunnen kijken!

     • @NH, Als Ziggo Sport Totaal in een lage kwaliteit via een coax kabel wordt aangeboden ligt dat aan de coax kabel van Delta en de lage bitrate die Delta hiervoor gebruikt. Iedere klant van Ziggo die via de coax kabel F1 en Engels voetbal keek zal beamen dat dit via een uitstekende beeld en geluidskwaliteit is gegaan.

      Ik wil u adviseren om bij Delta eens te vragen of u een glasvelpakket kan aanvragen? Dan kunt u Ziggo Sport Totaal in een betere beeld en geluidskwaliteit bekijken

   • Dan snap je het niet. Viaplay heeft nooit in 4k uitgezonden, simpelweg omdat het nu al niet goed werkt met 720p laat staam in ultrahd meer dan 4x de bandbreedte

   • Ja joh. Het ligt aan Viaplay in combinatie met bepaalde hardware. Welke ze wel gewoon als “getest en goedgekeurd” op de website hebben. Mensen die screenshot hebben van 500Mb/s download of is dat niet voldoende?

    • Ook ziggo zend geen 4K uit. Want hun 4k noemen is 1080p 60fps. Kan zijn dat hun digibox het wel upscaled maar is nog steeds niet echt 4K

   • Je moet wel de mogelijkheid hebben voor snel en groot internet . En buiten dat dat waardeloze commentaar bah . Ik wil Olav terug !!

  • Ook heel fijn linear kijken als de rechten weer terug gaan naar Ziggo als je niet in een Ziggo gebied woont! Ophouden met die coax onzin! Gewoon iedereen laten betalen voor een f1 abbo in welke vorm dan ook

 3. Zou gewoon eens afwachten ipv de geruchten te geloven….
  Vindt viaplay niet echt verkeerd en ook handig gewoon via de op tv zonder poespas

 4. Het blijft raar dat Ziggo moet bieden op deze rechten. Ziggo is van Liberty. Alsof SBS6 AVROTROS moet overbieden om John de Mols The Tribute, Battle of the Bands ofzo uit te zenden.

  • Die samenvattingen zijn zo slecht geknipt bij Viaplay, snel weer terug naar Ziggo hopelijk! Alsmede de gezellige F1 uitzendingen!

 5. Misschien helemaal geen F1 meer op tv is nog beter.
  Dat achterlijke optochtje rijden wat miljarden kost.
  Kom maar met de boze reacties. Haha

 6. Voordeel van Viaplay is dat ze alle wedstrijden uitzenden dat is niet mogelijk bij Ziggo. Of ze moeten afstappen van lineaire uitzendingen.

  • Gast, minimaal 6 Ziggo-netten. &&&&&& Fatsoenlijk commentaar met dito uitzendingen.

 7. Zonder het racecafé en Rob K. graag. Dat irritante geneuzel en analyse dat niets toevoegt. Maar dat geldt onderhand voor elke sport op tv.

 8. Ik heb niks tegen Viaplay alleen vragen ze veel geld voor hun abbonement. De studio die hun gebruiken is wel vele malen professioneler en mooier dan die saaie cafe bij Ziggo.
  De mensen bij Ziggo zijn wel aan vervanging toe. Dan kunnen de commentatoren van Viaplay wel doorschuiven naar Ziggo ( behalve Christian Albers.)

 9. Ik vindt viaplay heel fijn kijken,geen haantjes gedrag en onnozel gedoe van ziggo. Hadden een moeilijke start bij viaplay maar vindt dat ze het nu goed voor elkaar hebben.

 10. Het Engels commentaar met de F1 is fantastisch en wat een enthousiasme…. daar kan Olaf Mol en consorten niet tegenop. Wat een slap gel..

 11. Nou die 4 clowns in het race café zijn niet veel beter als via play…. En heb ik het over Olav, Jack, Rob en Robert

 12. Denk toch dat het tijd wordt voor een illegale ontvanger, dan is het zowiezo mogelijk F1 te kijken voor weinig geld
  De kwaliteit kan haast niet slechter dan nu. Dubbel beeld, onleesbare standen, haperend beeld enz. Enz. Voor alle prijzen te duur.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*