Fons de Poel komt met boek over Willibrord Frequin

Voormalig KRO-presentator Fons de Poel heeft een boek geschreven over zijn oud-Brandpunt collega Willibrord Frequin. Dat meldt De Poel in een blog op Broadcast Magazine.

De Poel: “Voor het boek heb ik hem gevolgd in zijn tachtigste levensjaar; zijn ongekende televisie-oeuvre beschreven. En anderen over hem aan het woord gelaten. Van Angela de Jong tot Fons van Westerloo. Van Sven Kockelmann tot René van der Gijp. Hij is een breekbare man vandaag. Het boek dat ik nu afrond, is in zekere zin in doodsnood tot stand gekomen. Ik heb hem in dat jaar zienderogen zien verslechteren. Ik moest het schrijven. Want hij heeft mij altijd gefascineerd. Man met zoveel buitenkant. Maar ook een vriend, die ten diepste verrassend verlegen is, kwetsbaar. Granieten harnas. Gesloten als een oester. Bekend als de bonte hond. Maar wie is hij nou? Wat heeft hem zo maximaal en vlerkerig gedreven?”

Later dit jaar moet de biografie in de boekenwinkel liggen. Eerder bracht Brandpunt collega Ton Verlind al het boek Een schitterende slangenkuil’ uit. De hoofdenaffaire kostte Frequin in 1989 bij KRO Brandpunt de kop. Ondanks zijn succesvolle programma’s bij RTL en SBS in de jaren ’90 werd hij binnen de journalistieke wereld niet altijd meer even serieus genomen. Ton Verlind maakte in zijn boek bekend dat de hoofdenaffaire geen ‘fake news’ was en Frequin onterecht KRO’s Brandpunt heeft moeten verlaten.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*