Fonos-collectie binnenkort beschikbaar via muziekweb

Muziekweb heeft in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een grote collectie Nederlandse muziek toegankelijk gemaakt. Dit zogenaamde Fonos-archief bestaat uit gedigitaliseerde muziek van Nederlandse bodem, die teruggaat tot de jaren 50.

Fonos.nl was een dienst van Beeld en Geluid waarbij klanten Nederlandse muziek die niet meer in de reguliere handel verkrijgbaar was, op cd konden bestellen. Deze unieke verzameling met vaak zeldzaam en onbekend materiaal is een fantastische toevoeging aan de collectie van Muziekweb. Het Nederlandse muzikale erfgoed komt op deze manier opnieuw beschikbaar voor een breed publiek.

Beeld en Geluid heeft ruim 5.000 cd’s uit het Fonos-archief aan Muziekweb overgedragen. Deze cd’s worden de komende periode aan de Muziekweb-collectie toegevoegd. De Fonos-catalogus bevat onder meer muziek van tv-series als de Familie Knots, de Stratemakeropzeeshow en Pipo de Clown, maar ook van Conny Stuart, Snip & Snap, Neerlands Hoop in Bange Dagen, ZZ & De Maskers, Ekseption, Golden Earring en talloze andere Nederpopklassiekers. Van alle cd’s zullen op muziekweb.nl fragmenten van 30 seconden te beluisteren zijn, in bibliotheken de complete tracks. De albums worden daarnaast voorzien van uitgebreide informatie zoals hoesafbeeldingen en tracktitels. De cd’s zijn niet te koop, maar wel te leen voor bibliotheekleden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*