FNV vindt 4,5% loonsverhoging onvoldoende

De werkgevers die betrokken zijn bij de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor het omroeppersoneel hebben een eindvoorstel neergelegd van 4,5% loonsverhoging over een periode van twee jaar. “Dit bod vinden wij te mager”, zegt Martin Kothman, onderhandelaar namens FNV Media & Cultuur. 

“De pijn zit hem vooral in 2019, omdat over dat jaar slechts 1,5% wordt geboden en de overige 3% in 2020. Dat zou betekenen dat het omroeppersoneel koopkrachtverlies leidt, want de inflatie over 2019 was ruim 2%. Naast een fatsoenlijke loonsverhoging willen we ook goede afspraken over aanpak van de hoge werkdruk, meer werkzekerheid door meer vaste contracten te bieden en een faire beloning voor freelancers.”     FNV willen een structurele loonsverhoging van 5,5%, verdeeld over 2%  per 1 oktober 2019, 2,5% per 1 januari 2020 en per 1 oktober 2020 1%.”  De FNV gaat nu de achterban raadplegen over het eindvoorstel.

1 Comment

  1. Misschien komen ze na een spectaculair schijngevecht uit op precies 5%? Grote groepen ouderen staan al jaren op achterstand (geeneens indexering, dus sowieso al cumulatief telkens -2 tot -3% over de laatste 10 jaar.). Helaas gaat het dan over ex werknemers, die waarschijnlijk niet door de FNV vertegenwoordigd worden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*