Flinke stijging in Viaplay-abonnees verwacht door oprollen IPTV-piraten

Ronde zeven van het Formule 1-seizoen 2023 staat voor de deur. Na het straatfeest in Monaco, maken de coureurs zich dit weekend op voor de Grand Prix in Spanje. Naar verwachting kan Viaplay komende dagen vele nieuwe abonnees verwachten, aangezien er deze week enkele illegale tv-aanbieders zijn opgerold.

Nadat vorige week in Den Helder een IPTV-dienst met 1.200 servers geheel in beslag werd genomen, is gisteren in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe tv-piraat met illegale tv-streams opgepakt. Net als de Nederlandse servers in Den Helder bedienden zij vrijwel heel Europa meer dan een miljoen gebruikers. Deze dienst was gespecialiseerd in het aanbieden van live sportcontent. Maar ook duizenden tv-zenders uit de rest van de wereld waren te bekijken.

1,1 miljoen Nederlanders (8.9% van de bevolking) betaalden in 2018 gemiddeld 6,82 euro per maand (93 miljoen per jaar) aan illegale IPTV-diensten. Het is niet duidelijk of dit percentage omhoog is gegaan sinds het succes van Max Verstappen en de populariteit van Formule 1 en andere streamingdiensten.

31 Comments

 1. Er zijn genoeg aanbieders, denken jullie echt dat die ineens viaplay gaan betalen?? Die gaan gewoon opzoek naar een andere iptv provider. Ze hebben immers ook al een tv box waar je iptv mee kunt ontvangen.
  Dan heb je viaplay en +/- 18.000 andere kanalen voor minder geld dan dat je een maand viaplay betaald.

 2. Ik dacht het niet dat ze meer abonnees krijgen het is voor mij te duur gelukkig is er nog een andere leven dat viaplay

 3. Ze kunnen nooit stoppen het is net als héroïne die overal binnen komen
  Drugs komen overal toch
  Maar je kan dat ook via marocco krijgen (code)om door te gaan met kijken
  De wereld is overspoel met drugs toch
  IPTV IS NOG ERGER
  VERLIES JULLIE TIJD NIET
  JULLIE WINT VIJFTIG PROCENT
  NIET HONDERD PROCENT
  MET DRUGS EN IPTV
  TIJD VERLIES!!!

  Om

 4. Hoop doet leven ,voor viaplay.. denk je nu werkelijk dat de iptv gaat betalen voor een duur abonnement. Die heb allang weer wat anders gevonden. Heel lang zelf ook gedaan,maar het ontbrak mij aan de tijd om steeds wat nieuws op te zetten. Ik heb nu tv1 veel male beter als viaplay. Via play heeft de dezelfde haper kwaliteit als een een stream van sport365.

  • Ze doen het ook uitstekend! Heb er al een abbo sinds het mogelijk werd en het word alleen maar beter ieder jaar!

 5. Lol, Viaplay… welke aap neemt daar nou een abbo?! Op IPTV gebied is er nog genoeg “veilige” keuze! En Viaplay is wel het laatste waar je aan moet denken!

 6. Ze moeten gewoon alles open gooien !
  Overal maar voor moeten betalen is sterk achterhaald in deze wereld, dit bewijst het alleen maar weer de een wordt gepakt de ander springt weer in het gat.
  En waarom moet je al die tv zenders betalen om te mogen kijken, ze zenden genoeg reclame uit, dat moet toch de kosten dekken?

 7. Onzin. Ze pakken de grote jongens om een signaal af te geven. Daarnaast pakken ze in Nederland alleen de aanbieders en niet de gebruikers.

 8. Nou ik betaal nu 50 euro per jaar alle Nederlandse zenders Ziggo espn en viaplay Videoland live stream wereld wijde zenders en ik kijk via zowel mobiel als op tv en ik ben al 8 jaar tevreden zelfs internet pak ik gratis met wifi pineapple.

 9. een dag na dat ze iptv in den helder er uit haalden was alles er al weer goede actie timmetje aleen haalt het niks uit ja het leverd brein weer wat geld op en timmetje krijgt een schouderklopje maar helaas was dag later deze dienst al weer online

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*