“Fidan Ekiz en Tijs van den Brink zijn beoogde opvolgers Jinek”

Na de seizoensstop van Jeroen Pauw wil de publieke omroep in januari een nieuw actualiteitenprogramma lanceren. Volgens AD-journalist Gudo Tienhoven zijn Fidan Ekiz en Tijs van den Brink de beoogde presentatoren.

De handtekeningen staan volgens bronnen nog niet op papier. Ekiz en Van den Brink maken eerst en proefaflevering. Haast is geboden, want door het vertrek van Eva Jinek ontstaat er een gat in de programmering. Volgens het dagblad wordt er ook nog naar  andere duo’s gekeken, waaronder. Jort Kelder en Özcan Akyol. Die laatste is meermaals gevraagd, maar sloeg het aanbod definitief af.

Bron: Algemeen Dagblad

14 Comments

 1. Ik lees artikelen op deze site echt dagelijks en met veel interesse. Toch een tip mijnerzijds: controleer de spelling (Of laat hem controleren). Een foutieve naam in de titel en de typefouten zijn niet zo fraai. Verder: vooral doorgaan 😊

  • Tijs een goede interviewer maar heeft niet de gunfactor en zijn gezicht niet mee. Als Tijs en Fidan het wapen van de NPO gaan zijn dan wint Eva Jinek dit op haar sloffen. Zeker als ze een beetje sjoemelen met de reclame en als Jair mee gaat naar RTL4. Beau zal ook profijt hebben van dat zijn programma voortaan door de Pilotstudio en dus de zelfde redactie als Eva gemaakt gaat worden. Nu nog een andere grotere studio dan De Plantage.

 2. De stoelendans rond de late avond praattafel zal nog wel even doorgaan. Maar ik dacht dat BNN/VARA en KRO/NCRV elkaar toch aflosten op dit tijdstip? Wat moet Tijs van den Brink (EO) daar dan tussen? (De “s” en de “d” zitten op het toetsenbord vlak naast elkaar, vandaar die typefout. Ik ben kennelijk niet de enige met te dikke vingers!).

 3. @Paul Plaizier. Tijs Van Den Brink kan dan wel van de EO zijn het is wel een goede interviewer ,in combinatie met Fidan Ekiz kan dat best weleens goed werken. En om met Jinek te concurreren moet je niet alleen naar de KRO/ NCRV stal kijken en niet naar omroeppolitiek.

  • De d en de s staan vlak naast elkaar. Bij Tijs gecorrigeerd en bij Fisan (= Fidan) blijft Fisan. Lees/typeblindheid? Is het misschien ook FiSan?

  • Ja, tegenwoordig doet iedereen het met elkaar. (“De gezamenlijkheid” heet dat, geloof ik. Bij nationale feestdagen worden onder die vlag vaak programma’s gemaakt.) Het onderscheid tussen de omroepen vervaagt wel. Sommigen brengen dat onder in het containerbegrip “linksheid” van de NPO. Geklets als je het mij vraagt.

 4. Dat de NPO te links zou zijn is poepgetoeter. De enige uitzondering is de hobbysite van de Vara die volgens Van Jole niet gesubsidieerd wordt door de publieke omroep.

 5. De VARA is van oudsher de “linkse” omroep. Die is een beetje verdund met het jonge populisme van BNN. AVRO/TROS en KRO/NCRV zijn m.i. wel onafhankelijker en kritischer geworden of misschien minder behoudend en rolbevestigend. Conservatief vs. progressief is echter iets anders dan rechts vs. links. Zo zou je de VVD conservatief en D66 progressief liberaal kunnen noemen. Op de linkerflank is de SP een stuk behoudender dan Groen Links. Dus het label “te links”, dat door sommigen op de NPO wordt geplakt is oppervlakkig en kortzichtig.

 6. Voor dalende kijkcijfers,zet vooral vd Brink neer!
  Laat Fidan alleen presenteren of samen met Margriet of Nadia.
  Thijs heeft ooit met Willemijn Veenhoven gepresenteerd op de radio.Goed intervieuwer maat hij is soms absoluut wereldvreemd en kan zo onnozel en naief doen. Laat hem bij de EO. En laat ik eens aan wat discriminatie doen. Dames worden altijd beoordeeld op good looks. Die heeft hij niet.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*