Financial News Radio lanceert dit najaar een gloednieuw radiostation in Nederland


Het in Hilversum gevestigde Financial News Radio heeft met succes een kavel op de veiling voor FM-frequenties gewonnen en zal binnenkort een nieuw radiostation lanceren in Nederland.

Het persbericht meldt dat ‘Het station zal een fris radioconcept brengen dat gericht is op het informeren van het Nederlandse jonge publiek met betrekking tot financieel nieuws en zakelijke ontwikkelingen.

Joost Zuurbier is de eigenaar van het nieuwe station. Hij is ook oprichter van Dot.tk, waar domeinnamen kunnen worden aangevraagd en geregistreerd. Deze domeinnamen eindigen met .tk, de landcode die verwijst naar Tokelau. Dit is een eilandengroep in de Grote Oceaan, onderdeel van Nieuw-Zeeland, met een populatie van ongeveer 1400 inwoners. Als Station Manager is Jeremie Godreche, een ervaren radioprofessional uit Frankrijk, aangesteld om het radiostation te leiden. Godreche heeft een indrukwekkende staat van dienst in de mediabranche en brengt zijn expertise en passie voor radio over naar de Nederlandse markt.

Jeremie Godreche reageerde enthousiast op zijn benoeming als Station Manager en de lancering van het nieuwe radiostation. Hij zei: “Ik ben opgetogen en klaar om de Nederlandse markt te veroveren met een nieuw radioconcept. Financial News Radio zal een verfrissende benadering bieden van financieel nieuws en zakelijke inzichten, en ik kijk ernaar uit om onze luisteraars te betrekken en te informeren.”

Het radiostation zal dit najaar van start gaan en zal beschikbaar zijn op FM-frequenties in grote delen van Nederland.

17 Comments

 1. Het laatste bitcoin news lekker hip en lekker gek en chill gebracht…. Weet niet of ‘jong Nederland’ daar naar gaat luisteren op FM. Doe dat lekker op internet in streams en op de juiste platforms om die doelgroep te bereiken.

 2. samenwerking aangaan met wat van die podcast aanbieders kunnen ze elkaar versterken en in december een top 6000

 3. Ik denk dat het er op uit draait dat ze “gewoon” de frequentie gaan verhuren……………..(als dat mag )

  En een Fransman die de Nederlandse markt gaat veroveren?

  • Zoals het er nu naar uit ziet niet. Ze hebben al een persbericht er uit gegooid met de plannen. Dit wordt denk ik het lachertje van de FM mocht het al lukken om überhaupt van start te gaan.

  • En als tie nou bij BFM had gewerkt, een business zender in Frankrijk, succesvol met ook een TV kanaal waarvan regelmatig beelden te zien zijn in Nederlandse nieuws programmas, maar nee.
   Kan slots, BNR komt niet verder dan 0,5%, niks dus, en jongeren luisteren niet naar de radio, nog een keer niks. 0,1% hooguit. Verspilling van FM frequenties.

  • Een Fransman die minder dan 2 maanden de tijd heeft die zender uit de grond te stampen. En dan moeten ze ook nog daadwerkelijk het veilingbedrag á 6 komma nogwat miljoen betaald hebben.

 4. Naam van meneer ‘Jeremie Godreche’ eens gegoogeld maar deze man heeft helemaal geen radio ervaring in Frankrijk hoor….

  • Heeft een bedrijfje dat promotie video s maakt.
   De eigenaar lijkt me ook geen radio jongen.
   Mijn advies, gauw verkopen. Als dat al lukt met zo, n slecht verzorgjngs gebied voor meer dan 6 miljoen.

   • Betekend dus dat er gewoon gelogen wordt in dat persbericht van ze. Schimmige cowboys/scammers hoeven we hier niet te hebben in dit radioland.

 5. dit wordt lege knippen radio, de jeugd hun spaarcenten aftroggelen en dik verdienen!
  Denk dat de afm het druk gaat krijgen

 6. Ik ken de Franse radiomarkt best goed maar nergens kom ik de naam Jeremie Godreche tegen. Op zijn LinkedIn zie ik geen radiobedrijven. Dus hoezo ‘een ervaren radioprofessional’.

  • Je hebt het bij het goede eind Erwin. Het lijkt er geoon op de die meneer Zuurbier de frequentie “per ongeluk” heeft gekregen. Hij is zich rot geschrokken lees ik.
   Hij zal em wel gaan verhuren als ik zijn “loopbaan” zo zie.

   • Yep, correct. Helaas zijn er veel van dit soort luchtfietsers in radioland te vinden die met mooie verhalen komen maar er uiteindelijk niets van bakken.

 7. Mooi, wat anders op de FM. Ik ben benieuwd wat het gaat worden. Of zou het net als Arrow op FM gaan…?

 8. Jeetje Dirk. Kun je in het vervolg gewoon weer korte onzin stukjes schrijven? Ik moet steeds langer scrollen om die meuk van jou over te slaan.
  Bedankt.

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Dit is de uitkomst van de FM-veiling - Spreekbuis.nl
 2. Radio 10 verzekert zich bij deze frequentieveiling wel van een plek op FM – RobKemperman.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*