Filmmaker Eddy Terstall boos op NPO

De Amsterdamse regisseur Eddy Terstall laat via Twitter weten boos te zijn op de NPO. Hij stopte naar eigen zeggen wel 2.000 uur in een Nederlandse serie over Beatrix, maar de NPO zou volgens hem geen interesse meer hebben. De NPO ontkent dat het format al is afgewezen.

Dat schrijft Terstall op Twitter. Samen met de AVROTROS werkte hij het afgelopen half jaar aan een serie over de jaren van Beatrix. In januari zou Frans Klein van de NPO nog gezegd hebben dat het een ‘schot in de roos’ was, maar nu zou de serie zijn afgeschoten zonder dat het script is gelezen.

‘Beste wat ik geschreven heb. 2.000 schrijfuren’, schrijft Terstall. ‘”Past niet in programmering”, was na half jaar waarin ik dus niets nieuws kon opstarten het antwoord. Scripts lezen was wel het minste geweest.’ Terstall wil nu het script aan Netflix en Ziggo gaan aanbieden.

Volgens Frans Klein is het script wel degelijk gelezen, maar is het nog niet bekend of NPO de serie ook gaat uitzenden. Klein: “Er liggen veel programmavoorstellen, onder andere op het gebied van historische series. Bij een groot aanbod is de kans je alles kunt uitzenden nu eenmaal kleiner.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*