“Filmen mag bij bewonersbijeenkomsten AZC’s”

 

Bij de komende informatievoorziening aan de burgers over de opvang van vluchtelingen in Hilversum is de audiovisuele pers in principe welkom. Dat zegt burgemeester Broertjes nadat de Nederlandse Vereniging van Journalisten(NVJ) had geprotesteerd tegen het aanvankelijke verbod voor journalisten met camera’s en microfoons bij dergelijke bijeenkomsten in Harderwijk .Dat gebeurde uit privacy-overwegingen.

De NVJ vond dat het algemeen belang vooropstond en dat de mensen er zelf voor gekozen hadden om bij die bijeenkomsten aanwezig te zijn. Een verbod tot opnamen is ook niet te handhaven in deze tijd waarin alles snel op social media staat, meent de vakbond.

Broertjes zegt daarover in het wekelijkse gesprek met de lokale omroep RTi Hilversum: “Journalisten kunnen hun werk niet doen, als ze niet bij hun onderwerp kunnen komen. Er zijn grote uitzonderingen, zoals bijvoorbeeld bij de MH17. Daar was zoveel verdriet, dat we er voor gekozen hadden om alleen de NOS toe te laten en de rest niet. Dat is toen ook geaccepteerd. Maar dat is hier helemaal niet aan de orde.We zijn bovendien de Mediastad, het zou raar zijn als we dan de deuren zouden sluiten.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*