Film over Vladimir Poetin gemaakt met AI

In september verschijnt een opmerkelijke nieuwe film die belooft een “gedetailleerde analyse” te geven van het leven en de geest van de Russische president Vladimir Poetin over een periode van zestig jaar. De film, getiteld ‘Putin’, wordt beschreven als een psychologische thriller en maakt gebruik van geavanceerde AI-technologie om een ultra-realistisch beeld van Poetin te schetsen.

De trailer van de film toont controversiële beelden van de Russische leider, zoals Poetin die een luier draagt en karate beoefent. De beelden zijn gecreëerd met behulp van AI, omdat, volgens de Poolse regisseur Patryk Vega, het onmogelijk was Poetin uit te nodigen voor de benodigde 20.000 opnames in een studio. In plaats daarvan heeft Vega bijna twee jaar besteed aan het ontwikkelen van een technologie waarmee het karakter van Poetin zonder menselijk model kon worden vervaardigd.

Vega werkte samen met Oekraïense cameramensen die echte gebeurtenissen vastlegden tijdens bombardementen en gevechten.

“Putin is niet zomaar een film,” zegt Vega. “Het is een antwoord op de wereldwijde behoefte om de motieven en acties van een van de meest controversiële figuren in de hedendaagse politiek te begrijpen.” De regisseur hoopt dat zijn film zal helpen de angst en onzekerheid die vandaag de dag heersen, te verminderen.

De film moet in september 2024 uit gaan komen.

4 Comments

  1. Over enkele jaren hebben streamingsdiensten dus geen acteurs meer nodig. Doen ze niet mee, komen mogelijk anderen die het wel doen. Mischien kan ik tzt achter mijn laptop een speelfilm maken, die een blockbuster wordt. Who cares als ik maar vermaakt wordt.

    • Flauwekul. De trailer gezien en Poetin ziet eruit als een robot. En voor een goeie film is vooral een goed script nodig met alle nuances van een acteur. En er zijn ook animatiefilms, doen ’t ook goed. Die hele AI wordt overdreven. Nu ook Suno en andere muziektools en muzikanten moord en brand schreeuwen. De resultaten zijn soms verbluffend, maar t blijft vaak een gimmick voor op TikTok en deze nepmuziek krijgt nooit een kans op de radio en op andere serieuze platforms. De muziek die gegeneerd wordt zegt me wel van alles over de staat van de huidige popmuziek, vlak en zouteloos en derhalve zo te imiteren. Next.

  2. Iedereen achter een schermpje zeker! En dom! Wie kon vermoeden dat een film als Idiocracy zo voorspellend zou zijn. De regeringsleiders hebben we al…

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*