Filip Bolluyt: “Er werd door tv-zenders gerotzooid met Goudkust, er werd respectloos mee omgesprongen!”

In de nieuwste aflevering van de podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis!’ praten tv-kenners Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens over de derde soap van Nederland: ‘Goudkust’. De serie ging 25 jaar geleden van start op SBS6 en heeft 5 jaar lang gelopen. In de podcast alles over de ontstaansgeschiedenis, de vele jonge sterren die de serie heeft voorgebracht (zoals Froukje de Both en Winston Gerschtanowitz) en een aantal vooruitstrevende verhaallijnen, waaronder de allereerste langlopende homo-verhaallijn in een Nederlandse soap.

Verder vertellen twee prominenten Goudkust-acteurs over hun ervaringen: Filip Bolluyt en Gepke Witteveen. Zij speelden jarenlang het steenrijke echtpaar Henri en Desiree van Cloppenburg. Filip vertelt hoe het was om de ultieme ‘bad guy’ van de serie te spelen en Gepke vertelt over de band met haar ‘tv-zoon’ Winston Gerschtanowitz. Ook vertellen ze over het roemloze einde van de serie. Gepke Witteveen vertelt dat ze bij het stoppen van de serie nog maanden nodig heeft gehad om af te kicken. Filip Bolluyt zegt hierover: “Jammer dat de serie stopte, maar er werd zo gerotzooid met de serie door de tv-zenders. We gingen naar FOX, toen weer terug naar SBS en met andere uitzendtijden. Kijkers haakten af. Er werd respectloos met de serie omgesprongen.”

In de tweewekelijkse podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis’ houden mediakenners Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens op ietwat chaotische wijze nostalgische televisieshows uit hun kinder- en jeugdjaren (de jaren ’80, ’90 en ’00) tegen het licht. Ze boordelen of ze anno nu nog steeds thuis zouden blijven voor de kijkcijfersuccessen van toen en bellen met fans of makers van toen. Ook rakelen ze de grootste tv-flops uit de Nederlandse tv-historie nog even op. De aflevering zijn te beluisteren via alle grote podcastplatforms en via https://art19.com/shows/daar-bleef-je-voor-thuis.

Daar Bleef Je Voor Thuis is onderdeel van Topcast Media.

3 Comments

  1. Dat gedrag is niet echt verbeterd. Bij alle zenders lijkt het vooral om instant kijkrecords te hebben en gunnen zich vooral geen tijd om kijkers aan zich te binden. Daarom lukt het in andere landen wel goed met langlopend drama. Nederland lijkt het enige land dat vooral leeft van ééndagsvliegen op televisie.

  2. de com tv zenders hebben voor de kijker, het tv landschap naar de klo … gebracht, en de kijker overvoert met rotzooi. Daarom is het goed dat we kunnen uitwijken naar de NPO waar nog goede tv is te zien Denk ook dat RTL en Talpa hun eigen graf graven, want de kijkcijfers zijn niet best , en zullen nog lager uitvallen over een x aantal jaren. Dat weten ze natuurlijk bij de twee zendergroepen daarom willen ze fuseren. Maar wat m.i. nog meer ellende zal opleveren voor RTL TALPA want meer kijkers krijgen ze er niet bij
    en wat niet rendeert verdwijnt vanzelf !

  3. Echt zonde dat het toen is gestopt. Het was met uitzondering van het eerste seizoen (wat wel erg traag op gang kwam) de beste van de 3 dagelijkse soaps.

    Eigenlijk zou SBS6 het nieuw leven in moeten blazen met een remake, een nieuwe cast en een wat meer spannende verhaallijn waar het wat meer draait om het verschil tussen arm en rijk aan de kust. Het zou goed staan in de vooravond in combinatie met Lang leve de liefde.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*