Fiction Valley verwerft filmrechten Vuurwerkramp 

De Vuurwerkramp en De Waarheid achter de Vuurwerkramp van Simon Vuyk

Dramaproducent Fiction Valley heeft de filmrechten aangekocht van Simon Vuyk’s De Vuurwerkramp (2004) en De Waarheid achter de Vuurwerkramp (2010). De boeken beschrijven de duistere gebeurtenissen tijdens en na afloop van deze nationale ramp. In samenwerking met scenarioschrijver Michael Leendertse (Rampvlucht) ontwikkelt Fiction Valley een dramaserie geïnspireerd op deze boeken.

Enschede, 13 mei 2000: de vuurwerkfabriek SE Fireworks ontploft. Meer dan twintig mensen komen om, bijna duizend mensen raken gewond en een hele woonwijk wordt weggevaagd. Een ramp van ongekende omvang. Simon Vuyk kreeg ruim een jaar na dato de beschikking over het complete, originele politiedossier. Tot zijn stomme verbazing stuitte hij op diverse verdachte sporen die overduidelijk in de richting van concrete personen wezen, maar die om duistere redenen niet of nauwelijks bleken te zijn onderzocht door politie en justitie. In De Waarheid achter de Vuurwerkramp legt hij deze onbegrijpelijke blunders bloot en brengt hij een ontluisterende doofpotcultuur aan het licht.

Simon Vuyk

De criminoloog en misdaadauteur Simon Vuyk (1960) is al vanaf 1991 actief in de misdaadjournalistiek en -research. Hij was als eindredacteur betrokken bij televisieprogramma’s als TROS Crime Timeen Peter R. de Vries. Vanaf 2002 publiceerde Vuyk onthullende reportages in tijdschriften als Revu en Koud bloed. Daarnaast schreef hij een aantal boeken in het genre true crime, zoals De moord op Maja Bradaric  (2008) en De mysterieuze dood van Nicky Verstappen (2010). In 2013 publiceerde hij zijn boek over de moord op Marianne Vaatstra. Dit deed hij op verzoek van de vader, Bauke Vaatstra.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*