Festival van het Vrije Woord 2019 in teken van online intimidatie en bedreiging van journalisten

Het Festival van het Vrije Woord 2019 staat in het teken van online intimidatie en bedreiging van journalisten. Hoeveel komt het voor en hoe beïnvloeden bedreigingen de werkwijze en de inhoud van de journalistiek?

Daags na de internationale Dag van de Persvrijheid (3 mei) bieden de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), NDP Nieuwsmedia, Free Press Unlimited, het Genootschap van Hoofdredacteuren, PEN Nederland, vrienden van het Persmuseum en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een divers programma dat inzoomt op het onder druk zetten van journalisten.

Aan het woord komen ’s middags Lieve Joris, Oscar Garschagen, de Journalisten van het Jaar Jet Schouten en Joop Bouma, de uit Syrië gevluchte journalisten Anwar Manla Sadoon, Hazem Darwiesh en Somer Alabdallah die nu aan het werk zijn in de Nederlandse media en Europarlementariër Judith Sargentini en Trouw-journalist Runa Hellinga (over persvrijheid in Hongarije).

’s Avonds geeft journalist Sheila Sitalsing haar Persvrijheidslezing en presenteert Marjolein Odekerken de resultaten van haar onderzoek onder journalisten

In het afsluitende panel spreekt Joost Vullings met onder meer adjunct-hoofdredacteur bij NOS Nieuws Giselle van Cann en de Amerikaans-Nederlandse journalist Clarice Gargard.

Zie voor meer informatie: www.persvrijheid.nl

16:00 uur: workshops, debat

17:30 uur: buffet

19:00 uur: Persvrijheidslezing, persvrijheidsmonitor en panel

20.30 uur: afsluitende borrel

Tickets: 15,- (korting voor NVJ-leden)

(middag en avondprogramma, inclusief buffet)

Bestel hier.

Organisatie:

Persvrijheidscomité: Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), NDP Nieuwsmedia, Free Press Unlimited, het Genootschap van Hoofdredacteuren, PEN Nederland, vrienden van het Persmuseum en Beeld en Geluid.

Met financiële bijdragen van:

Stichting Democratie en Media, Persvrijheidsfonds en Ministerie van OCW, Lucas Ooms Fonds en Gemeente Hilversum.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*