Ferry Maat is klaar voor comeback

Legendarische Soul Show in 2015 weer op landelijke radio?

De radio dj heeft deze week aangegeven er in ieder geval klaar voor te zijn. Ferry Maat: ‘Ben er klaar voor om in 2015 weer wat lekkere shows te gaan maken. Sabatical is over, nu nog een leuk radiostation.’

De Ferry Maat Soul Show was in augustus 2013 voor het laatst te beluisteren op de landelijke radiozender Sublime FM (voorheen bekend als Arrow Jazz FM). Ondanks dat hij al bijna 1,5 niet meer in de landelijke ether te beluisteren is, blijkt zijn populariteit nog niet te zijn afgenomen. ‘De top-10 van Ferry Maat’ http://spreekbuis.nl/de-top-10-van-ferry-maat  bleek het meest gelezen Spreekbuis.nl-artikel van 2014. Daarnaast deelde meer dan duizend lezers dit artikel via Facebook en Twitter.  Stil zitten doet de 67-jarige radio dj nog allerminst. Met grote regelmaat draait hij op diverse discofeesten in Nederland en België. 

Radiopionier Ferry Maat was te beluisteren op oa Radio Noordzee, de TROS, de NCRV, Radio 10, Radio 538, Arrow Jazz FM en Radio Veronica. Met zijn legendarische Soulshow bracht hij soulmuziek op de Nederlandse dansvloeren. In 2006 ontving Ferry Maat een Gouden Harp voor zijn bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek met de Soulshow. Een jaar daarna ontving hij de Marconi Oeuvre Award. In 2008 werd hij onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 2012 vierde Ferry Maat 40 jarige jubileum van zijn Soul Show. 

 

Interview Hans Schiffers met Ferry Maat (Avro 2008)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*