Familiequiz Waku Waku keert terug bij KRO-NCRV

Kan een nijlpaard lachen? Eet een drachtig paard graag appeltaart? De familiespelshow Waku Waku van KRO-NCRV geeft het antwoord! Met deze zinnige en onzinnige weetjes wil KRO-NCRV de liefde en kennis voor de natuur vergroten bij jong en oud. Dit najaar keert de welbekende dieren- en natuurquiz in een gloednieuw jasje terug op de Nederlandse televisie. Onder leiding van presentator Sosha Duysker nemen vier bekende Nederlanders het tegen elkaar op. Vanaf maandag 17 oktober is het programma dagelijks te zien om 18.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Vertrouwde onderdelen

In de vernieuwde versie van Waku Waku keren ook de vertrouwde onderdelen uit de spelshow terug: de bekende Nederlanders beantwoorden vragen aan de hand van filmpjes en voorwerpen, ze kunnen aapjes verdienen met juiste antwoorden en spelen wederom voor een zelfgekozen goed dierendoel. Daarnaast worden er vragen gesteld over het gedrag van dieren aan de hand van video’s die speciaal voor Waku Waku in de Nederlandse dierentuinen worden opgenomen.

KRO-NCRV presentator Sosha Duysker begeleidt de vier kandidaten die het tegen elkaar opnemen in de strijd om zoveel mogelijk punten. De winnaar van de aflevering is degene met de beste kijk op het dierenrijk en wint een geldbedrag om te doneren. Aan het eind van de week is er één weekwinnaar die zal terugkeren in de finaleweek. Wie heeft de meeste kennis over de dieren en natuur om ons heen?

Boswachter Tim

Nieuw is de ronde met boswachter Tim Hogenbosch, ook bekend van KRO-NCRV’s jeugdprogramma Beestenbrigade. In elke aflevering vertelt de natuurexpert bijzondere weetjes over de dieren en de natuur in Nederland, waarop de BN’ers moeten raden of het waar is of niet.

Roy Aalderink, televisieproducent Concept Street: “grappige dierenfilmpjes en boeiende dierenweetjes zijn op sociale media zoals TikTok en Instagram populairder dan ooit. Dat maakt Waku Waku van alle tijden.”

Waku Waku, vanaf 17 oktober om 18.25 uur dagelijks bij KRO-NCRV op NPO Zapp. 

(video) oude aflevering van Waku Waku uit 1994:

1 Comment

  1. Ooit liep Nederland voorop met de ontwikkeling van televisie programma’s in het algemeen. Vooral de NPO met kwalitatieve jeugdprogramma. Daar ik bikkel weinig van over. Daar is deze terugkeer het resultaat van. Dit is helaas niet eens het ergste voorbeeld.

    De NPO maar ook de commerciëlen zouden er goed aan doen eens te kijken naar onze zuiderburen. Die keken vroeger massaal naar onze zenders. Dit is al een aantal jaren omgekeerd het geval en steeds meer mensen ontdekken de Belgische zenders. Als je een beetje creatief bent kun je zelfs de programma’s op de Belgische streamingdiensten terug kijken.

1 Trackback / Pingback

  1. [06-07-2022 17:45:49]-Familiequiz Waku Waku keert terug bij KRO-NCRV – Spreekbuis – Eindhoven

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*