Eva Jinek gaat samenwerking aan met AVROTROS

Eva Jinek gaat vanaf begin 2024 exclusief samenwerken met AVROTROS en keert daarmee voor minimaal vier jaar terug naar de publieke omroep. De basis van de samenwerking is een nieuw te ontwikkelen programma waarin actualiteiten en cultuur centraal staan. 

Eric van Stade, algemeen directeur AVROTROS: “AVROTROS heeft de nadrukkelijke wens om een onderscheidend programma te brengen waarbij actualiteiten en cultuur de basis vormen. Eva heeft ruimschoots bewezen dat zij zo’n programma met verve kan dragen. Daarom heb ik haar benaderd met de vraag of ze open stond voor een terugkeer naar de publieke omroep. Haar komst is een verrijking voor AVROTROS en de publieke omroep in het algemeen.

Eva Jinek: “Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen jaren bij RTL. De hele periode was avontuurlijk en ook nog eens heel leerzaam. Nu is het tijd voor iets anders. Toen AVROTROS me vroeg terug te keren naar de publieke omroep om samen met hen een programma te ontwikkelen waarin ik zowel mijn journalistieke kant maar vooral ook mijn hart voor cultuur een plek kan geven, werd ik meteen enthousiast. We hebben heel veel zin om de kijker daar straks mee te inspireren. Op een later moment gaan we de plannen voor onze samenwerking in detail uitwerken, maar eerst komt mijn baby en daar kijk ik nu natuurlijk heel erg naar uit.

16 Comments

 1. Een soort DWDD show op de vroege avond onder de AVROTROS vlag? Weet niet wat ik me hier bij moet gaan voorstellen. Daar is Eva veel te zwaarmoedig voor om het goede gevoel van de vooravond, wat DWDD toch helemaal in zich had uit te stralen. Matthijs was de perfecte host voor die show en zal dat altijd blijven, maar die zit nu gecanceld thuis. En nu moet vrouwtje Eva lekker gezellig gaan doen met muzikanten en het over The Beatles gaan hebben of over een nieuw boek van iemand uit de grachtengordel? Nope, mismatch all over. Sorry Eva Vaginek…

  • Van januari 2024 tot mei 2024 wel onder contract, maar niet leveren, want alle voor de hand liggende slots zijn dan bezet.
   Dan van mei 2024 tot augustus 2024 maar liefst 3 hele (!) maanden een beetje dom kakelen, alvorens tot minimaal eind 2024 met zwangerschapsverlof te gaan.
   En aan dit soort wantoestanden betaal ik verplicht mee.

   • Nope, want ik weet gewoon weer wat het gaat worden, leer mij de NPO kennen. En vrouwonvriendelijk? Hoe kom je daar nu weer bij. Ik geef mijn mening en ik zeg wat ik vind en hou me niet bezig met deugzaken als vrouwonvriendelijk en zulks. Heb daar een broertje dood aan. En als dat je niet bevalt, lees het dan niet, kappa?

 2. Volgens mij heeft Jinek inhoud, maar evenzeer humor, een zekere lichtheid (ondanks alles, knap), en snelheid. Op het oog weinig politieke kleur. Daarom zie ik een kansrijke show: van wereldpolitiek tot ‘waar zijn die handjes’? en ik zou niet weten waarom 1) dat niet kan en 2) zij dat niet kan.

  • Voor wereldpolitiek en ander urgent nieuws zou ik de vooravond niet mee lastig vallen, dat is meer voor de late night talkshows. Ik zou het echt over een andere boeg gooien dan maar ik ben bang dat Jinek daar niet de geschikte persoon voor is qua uitstraling en kennis. Matthijs was een allemansvriend maar Jinek mist deze gunfactor. Ze is te koel en te serieus.

 3. Als AVROTROS (de NPO) een klapper wil maken en slim is gaan ze ook eens met Beau praten om samen met Eva dat 19.00u tijdslot te gaan vullen. Of misschien via een andere omroep hem binnenhalen en samen dat tijdstip te gaan vullen. Als je deze 2 allebei hebt voor om 19.00u kan de NPO eindelijk aan een waardige opvolger van DWDD gaan werken. Die het hele jaar op de buis kan blijven. Een talkshow die een beetje het midden houd tussen DWDD en Opium (late night ooit op de late zaterdagavond)

  Vanaf begin 2024 even een half jaar proefdraaien op de late zaterdagavond en uitproberen. In de zomer evalueren en dan vanaf september elke werkdag om 19.00u

  Beau kan dan (net als Eva) naast de talkshow de maatschappelijke programma’s maken die hij wil maken en daarnaast ook nog wel een amusement programma.

  Jammer voor Khalid & Sophie, hoewel het laatste seizoen beter was en beter ging is met deze twee het toch allemaal net niet. Daarvoor in de plaats kan BNNVARA een nieuw talkshow ontwikkelen voor op de late avond. Dit kunnen de overige omroepen ook met Sven & Thijs en Carrie & Charles. Deze kunnen dan OP1 vervangen. OP1 wat het bij urgent nieuws toch wel aardig doet maar voor de rest een mislukt experiment is, men kijkt bij gebrek aan beter. Nog los van de misstanden achter de schermen. Hier moet gewoon wat anders voor komen. Ik denk niet dat een verandering in het decor het programma ineens beter maakt.

  • Khalid & Sophie en Op1 maar ook Jinek/Beau/Renze op 4 zijn inwisselbaar met elkaar. Ik vind het niet typisch programma’s om het goede gevoel van de vooravond mee te bestempelen. Het is af en toe best hard nieuws in dat uur net als bij Op1. Ik zou het vooral luchtig houden in de vooravond en niet urgent. Dat was, mocht het een soort DWDD worden met Jinek, toch de succesformule van dat programma. Alleen zie ik Jinek dit niet doen, dat past niet bij haar en heeft ze de gunfactor ook niet voor met die dwingende ijskast blik van haar.

 4. ik snap die npo niet. laat die mislukkers bij de commerciëlen toch lekker in hun sop gaar koken. de npo was toch niet goed genoeg? hup weg ermee

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*