Dit zijn de populairste radioprogramma’s ooit

De populariteit van een radioprogramma kan worden gemeten aan de hand van luistercijfers, maar deze cijfers kunnen variëren afhankelijk van de periode en de meetmethode.

Enkele van de meest populaire en langlopende Nederlandse radioprogramma’s zijn:

  1. De Top 2000 (NPO Radio 2) – Een jaarlijks terugkerende hitlijst die tussen Kerst en Nieuwjaar wordt uitgezonden. Het trekt miljoenen luisteraars en is een echt fenomeen in Nederland.
  2. Evers Staat Op (Radio 538) – Dit ochtendprogramma, gepresenteerd door Edwin Evers, was jarenlang het best beluisterde radioprogramma van Nederland.
  3. De Arbeidsvitaminen (NPO Radio 5 en eerder op andere zenders) – Dit is het oudste nog bestaande radioprogramma ter wereld en heeft door de jaren heen een trouwe schare luisteraars gehad.
  4. Met het Oog op Morgen (NPO Radio 1) – Een dagelijks nieuws- en actualiteitenprogramma dat al sinds 1976 wordt uitgezonden.
  5. 3FM Serious Request – Een jaarlijks terugkerend evenement waarbij DJ’s van NPO 3FM zich laten opsluiten in een glazen huis om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Het evenement trekt veel luisteraars en aandacht.
  6. De Wild in de Middag (NPO Radio 2) – Een populair middagprogramma gepresenteerd door Ruud de Wild.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*