Ernst-Jan Pfauth start podcastserie ‘Jonge Jaren’

Inspirerende gesprekken over doorzetten, opvallen en geluk hebbenIn de nieuwe podcast Jonge Jaren interviewt journalist Ernst-Jan Pfauth beroemde mensen als Matthijs van Nieuwkerk, Neelie Kroes en Ilja Leonard Pfeijffer over de tijd dat niemand hen nog kende en ze moesten vechten voor een plekje. 

Jonge Jaren is vanaf woensdag 6 april te beluisteren. In de eerste aflevering vertelt Ilja Leonard Pfeijffer, auteur van het Boekenweekgeschenk 2022, hoe hij vindt dat zijn dagelijks leven van onzekerheden aan elkaar hangt, maar dat hij in de literatuur volledige controle heeft. 

“Tijdens interviews krijgen mensen vaak maar één vraag over hun jeugd. Dan volgt er een prikkelende standaardanekdote en daarna gaat het weer interview door. Maar ik zit als luisteraar altijd nog met tien vragen in m’n hoofd. Hoe vielen ze op? Wie hielp hen? Welke rol speelde geluk? In Jonge Jaren kan ik die stellen. Zo probeer ik het succes van mijn gasten te ontleden en luisteraars te inspireren”, zegt Pfauth. Vorig jaar nam Pfauth zeven proefinterviews op tijdens de zomerstop van POM, de podcast die hij met Alexander Klöpping wekelijks host. Pfauth: “Op die gesprekken kwamen zoveel reacties van mensen die van de jeugdverhalen geleerd hadden of er door geïnspireerd raakten, dat we besloten van Jonge Jaren een volwaardig interviewprogramma te maken”. Vanaf woensdag 6 april verschijnt er zeven weken lang een nieuw interview. Zo vertelt politicus Neelie Kroes in de tweede aflevering (13 april) hoe mannelijke collega’s haar als twintiger toebeten dat ze in de keuken thuishoorde. In aflevering drie (20 april) legt comedian Jandino Asporaat uit hoe hij ondanks een zware jeugd het vrijmoedige beroep van entertainer vond.  De zeven afleveringen uit de zomer van 2021 zijn geremasterd en ook weer te beluisteren. Daarin vertellen presentator Matthijs van Nieuwkerk, rapper Typhoon, kunstenaar Sarah van Sonsbeeck, acteur Nasrdin Dchar, mode-ontwerper Claes Iversen, alleskunner Wilfried de Jong en politicus Marjolein Moorman over hun jonge jaren. 

Op jongejaren.nl zijn de interviews ook volledig terug te lezen. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*