Podcast ‘Daar Bleef Je Voor Thuis!’ over ‘Westenwind’

Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens hebben het in de nieuwste aflevering van de podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis!’ over ‘Westenwind’. Tussen 1999 en 2003 was deze serie met onder andere Daan Schuurmans, Jennifer Hoffman, Joep Sertons en Henriëtte Tol een verrassende hit op RTL4. In de aflevering aandacht voor de cast en bijzondere verhaallijnen, opmerkelijke gastrollen en veel fragmenten uit de serie. 

Johan Nijenhuis: “Het zou mij niet verbazen als Westenwind weer terug zou komen”

Ook spreken Ron en Bjorn uitgebreid met mede-bedenker en producent Johan Nijenhuis. Hij gaat in op het ontstaan van het programma, hoe stressvol het is om een dergelijke productie te maken, over liefde achter de schermen en het filmen van pikante scènes midden in de Bible belt. Volgens Nijenhuis is een vervolg op de populaire serie zeker niet ondenkbaar: “Het zou mij niet verbazen als Westenwind weer terug zou komen”. Over het roemloze einde van de serie, waar Nijenhuis niet mee bij berokken was: “Af en toe belde acteurs mij ongerust op, zij vonden verhaallijnen te ver gaan of niet meer in de serie passen. Je moet zorgvuldig met je karakters omgaan.”

In de tweewekelijkse podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis’ houden mediakenners Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens op ietwat chaotische wijze nostalgische televisieprogramma’s uit hun kinder- en jeugdjaren (de jaren 80, 90 en 00) tegen het licht. Ze boordelen of ze anno nu nog steeds thuis zouden blijven voor de kijkcijferhits van toen en spreken met makers. Ook rakelen ze de grootste tv-flops uit de Nederlandse tv-historie nog even op in de rubriek ‘Daar Bleef Je Niet Voor Thuis’.

De aflevering zijn te beluisteren via alle grote podcastplatforms en via deze link.

 ———————————————————————————————————–

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*