Erik de Zwart: ‘Ik heb veel te danken aan Rob Out’

Volgend jaar mei bestaat Radio Veronica precies 60 jaar. In een Story-interview vertelt Erik de Zwart over zijn wilde jaren bij Veronica en hoe belangrijk omroepbaas Rob Out voor hem was. 

Erik de Zwart: ‘Toen ik destijds met Radio 538 startte, heb ik veel aan hem te danken gehad. Hij heeft altijd goed in de gaten gehad hoe je onvrede moest delen met het publiek. Dat kon hij ombuigen tot iets positiefs. Dat noemde ik toen een Rob Outje: niet bij de pakken neerzitten, maar doorpakken.’ 

Onlangs bracht Bert van der Veer het boek MISTER VERONICA uit, waarin de geschiedenis van de ooit grootste omroep van Nederland, maar voor de meest markante omroepbaas uitvoerig wordt beschreven. 

‘Veel van wat er is beschreven, heb ik ook meegemaakt. Bert heeft het goed verwoord. Het is geschreven in een fragmentarische stijl en hij laat keurig in het midden wat je van Rob Out moet vinden. Dat vind ik heel belangrijk, want het was een bijzondere man’, aldus De Zwart.  

Lees het hele artikel op Story.nl

1 Comment

  1. Hoe houden we het midden tussen persoonswaardering, -verering en -verheerlijking? Een boek over Rob Out vind ik prima. Dat verdient hij wel. Maar een hele film of musical lijkt me wat overdreven. Maestro of macho? Echt gelukkig is hij niet gestorven.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*