Erica Meiland: ‘We zijn niet gewend om op onze woorden te letten’

Erica Renkema Meiland kreeg veel kritiek op enkele uitspraken over burka’s in haar boek. Bij De Perstribune geeft ze aan dat haar gezind niet gewend is om op hun woorden te letten. Ze is wel blij met de discussie, die is ontstaan door de commotie.

2 Comments

 1. Eigenlijk is het de eerste echte confrontatie tussen woke media en de rest van nuchter Nederland. Als we nonnen pinguins noemen, hoor je niemand. Als we vrouwen met burka’s pinguins noemen, is de woke randstad in rep en roer. Laat mij dan maar genieten van een nuchtere Erica Meiland en haar uitspraken.

 2. Fuck the system, fuck je geliefde, maar niet Mark Rutte!

  IK heb een hekel aan teluhvisie (ben dol op cinema en film- docu’s, maar dan wel in de bioscoop), dus die reality-show rond de familie Meiland heb ik nooit gezien en zal r ook nooit naar kijken, maar ik begrijp dat ze er warmpjes bijzitten en zeer riant wonen, maar nu voor Talpa voor tv een tijd in armoede gaan leven in een klein kuthuisje, met een kutleefbudgetje en waarschijnljjk ook in een kutbuurtje. Tel uit je winst!

  Nou John, ik vind dit een kutconceptje. Kijken naar rijke mensen die dan voor de camera op Tweede Kerstdag een keer zelf hun reet met een door de Ruud de Wild Foundation weggeschonken kerstservetje afvegen na t eten van een bord met alleen bruine bonen en wat spekvet. Dat wordt dan lachen, is zogenaamd (leed)vermaak, maar t is geen reality John, maar pure nep, fake-tv. Laat jezelf eens een jaar of twee opsluiten in isoleercel 33 van de Scheveningse penitentiaire inrichting, in de oorlog bekend als t Oranjehotel, Den Haag, de stad waar je bent geboren en via internet ben je dan 24/7 in je cel van 3 bij 3 met camera’s te volgen en op water en brood, geen telefoon, tv, internet en bezoek. Kijk dan dwing je bij mij respect af, maar je zal met Kerst wel je hele familie met je privé-jet naar Portugal laten overvliegen en dan twee Kerstdagen onbeperkt paardenhoeven afkluiven met vette jus. Bah!

  Maar ik erger me ook al jaren aan die radiospotjes van verzekeraar Promovendum, vanavond nog. Die verzekering is dan alleen – benadrukken ze steeds – alleen voor ‘hoger opgeleiden’, dus Jurre Bosman kan daar wel zn Opel Kadet verzekeren en Jeroen van Inkel zn Porsche Spyder 737 niet. Pure discriminatie en vraag me al jaren af, Mag dat wel en als t mag, dan zou t niet mogen mogen. Ik vind ook dat we geen onderscheid moeten maken tussen niet-gevaccineerden, kettingrokers, alcoholisten, suikerverslaafden en vetzuchtigen. Voor iedereen een geheel verzorgd ziekenhuisbed-arrangement met Kerst, want bij t Laatste Oordeel is ook iedereen gelijk en Koningin Maxima wordt ook eerst teut, tipsie en daarna starnakel dronken als ze teveel Argentijnse wijn op heeft …

  Ik bedoel maar.

  Maar laat ik me niet opwinden, ik laat me ook niet boos en gek maken door Rutte met zn Haagse vriendjes. Kap nah,,ik hou van muziek, lekker (Indisch) eten en koud water drinken voor weihnag en ik hou nog steeds van lekkere wijven, kwa harde lockdown, zie ik zo bleek dan, maak je niet dik, dun is de mode. Ja toch, nietan?

  Diepe zucht.

  Wel of niet boos worden is een keuze, dus …

  For now something completely different …

  Gisteren, zondagavond was ik kort te horen op Radio 2, hier terug te luisteren vanaf 2 uur 29 minuten. Luister als je 20 minuten de tijd hebt, want t gaat niet om mij, maar om de muziek en om thze reedio. Yo!

  https://www.nporadio2.nl/uitzendingen/dealbumshow/1cc9ca87-0ce9-4597-999d-ddb03aaadc77/2021-12-19-de-albumshow

  Maestro, muzik!

  DJ

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*