EO zendt oorlogsfilm De Slag om de Schelde uit op Kerstavond

De oorlogsfilm ‘De Slag om de Schelde’ wordt door coproducent EO op Kerstavond op NPO 1 uitgezonden. ‘De Slag om de Schelde’ vertelt het verhaal over de historische slag in Zeeland die cruciaal was voor de bevrijding van Europa door de geallieerden.

Al meer dan 500.000 bezoekers zagen ‘De Slag om de Schelde’ in de bioscoop. In oktober won de film vijf Gouden Kalveren bij de uitreiking tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht en via streamingsdienst Netflix is de film internationaal al miljoenen keren bekeken. Sneller dan gebruikelijk is de door de EO gecoproduceerde film op Kerstavond op televisie te zien.


EO-eindredacteur Arnoud Bruinier over het bijzondere uitzendmoment van de film aan de vooravond van Kerst: “Juist als overal het ‘Vrede op aarde’ klinkt is het goed om een keer het tegendeel te laten zien. Vrede is nooit vanzelfsprekend en wie de film ziet, kan volgens mij niet anders dan dankbaar zijn voor de vrede en vrijheid die we in Nederland inmiddels al generaties lang kennen.”

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*