EO lanceert online meidenplatform ‘CHICA’

EO wil met het nieuwe platform ‘CHICA’ een veilige plek creëren waar meiden tussen de negen en veertien jaar zich gehoord en serieus genomen voelen. Een plek waar zij de vrijheid voelen om hun vragen te stellen en hun ervaringen te delen met anderen. ‘CHICA’ is voor, door en over meiden en te vinden op Instagram, Youtube en NPO Zapp.

EO-presentatoren Anne-Mar Zwart, Rachel Rosier en Anne Appelo gaan met meiden (Chica’s) in gesprek over allerlei onderwerpen waar meiden aan het begin van hun tienertijd mee te maken krijgen. Door vragen te stellen die soms misschien een beetje spannend zijn en hun eigen ervaringen te delen creëren zij openheid over belangrijke onderwerpen. Op een ongedwongen manier proberen zij gesprekken over wat je voelt en wat je vindt onder jonge meiden te normaliseren. 

Anne-Mar: “Al jaren droom ik ervan dat we als EO een plek kunnen bieden waar jonge meiden al hun vragen kunnen stellen en waar ze een goed en eerlijk antwoord kunnen krijgen. Ik weet dat ik daar zelf veel aan had gehad, een plek waar je kunt vragen wat je niet eens aan je moeder of beste vriendin durft te vragen. Hoe gaaf dat nu ‘CHICA’ zo’n plek kan zijn! Ik wil opgroeiende meiden vertellen: het komt goed, het hoort er allemaal bij en je bent niet alleen!” 

Rachel: “Ik voelde me als jong meisje altijd een beetje ‘anders’. Ik droeg gekke kleding, en ik vond andere dingen leuk dan mijn leeftijdsgenootjes.  Als volwassene kijk ik met veel meer mildheid naar mezelf als jonge meid. Ik hoop in ‘CHICA’ een grote zus te zijn voor alle meisjes die zich, net als ik vroeger, een buitenbeentje voelen”


1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*