Endemol maakt serie met thrillerschijfster Saskia Noort

Endemol Nederland maakt 20 januari op zijn site bekend samen met schrijfster Saskia Noort te werken aan een televisieserie die gebaseerd is op Noorts thrillers ‘De Eetclub’ en ‘Debet’. Het is de bedoeling om meerdere seizoenen van één televisieserie te ontwikkelen van beide romans.

Vrijdag 16 januari tekenden Saskia Noort en Laurens Drillich, algemeen directeur van Endemol Nederland het contract dat de samenwerking vastlegt. 

Lucas Goes, Kennard Bos, Saskia Noort en Laurens Drillich. fotocredit: Geert de LangeLaurens Drillich kijkt uit naar de samenwerking: “De boeken en verhalen die Saskia schrijft zijn niet alleen goed en spannend geschreven, ze lenen zich ook bij uitstek voor film en televisie. Daarnaast is Saskia Noort een fenomeen. We zijn dan ook heel blij en trots dat ze de samenwerking met ons is aangegaan.”
 
Ook Saskia Noort verheugt zich: “Het is een soort droom die uitkomt. ‘De Eetclub’ krijgt zo een tweede kans om nogmaals in beeld verteld te worden (in 2010 verscheen de film, SV). Als schrijver ervaar ik ‘Debet’ als mijn best geschreven boek. Ik ben er trots op om zo nauw bij de ontwikkeling van de televisieserie betrokken te zijn.”
 
Momenteel wordt gezamenlijk gewerkt aan de ontwikkeling van het scenario. Over casting en een mogelijke zender maakt Endemol nog niets bekend.
 
Op de foto van links naar rechts: Lucas Goes, Kennard Bos, Saskia Noort en Laurens Drillich. Foto: Geert de Lange

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*