Emilie Sleven: ‘Ik ben dol op nieuwe uitdagingen’


Vandaag werd bekend dat Emilie Sleven het legendarische radioprogramma Vijftig Pop of een Envelop op Sterren NL gaat presenteren.  Spreekbuis.nl sprak haar over haar nieuwe dagelijkse show. Sleven: ‘Wij gaan verder niks veranderen aan dit format veranderen’. 

Je was 9 toen Vijftig Pop of een Envelop voor het laatst op de radio te horen was. Heb je oude radio-opnames beluisterd hoe Wim van Putten en Tom Mulder deze legendarische show presenteerden?
Ja natuurlijk!  Prachtige radio en uiteraard super dat ik dit nu zelf dit programma mag presenteren.  


Het Vijftig Pop of een Envelop-format was: Een kandidaat krijgt vijftig gulden als een vraag goed beantwoord wordt. De kandidaat mag dit geld houden of inruilen voor een envelop. Er zijn honderd enveloppen om uit te kiezen. Deze zijn gevuld met hele grote, maar ook hele kleine prijzen. Wat gaat er naast muziek en de valuta verder veranderen aan het format of is het verder tijdloos?
Topformat het bekende jinglebedrijf heeft nieuwe vormgeving gemaakt, maar daar het originele 50 Pop of een Envelop-bed aan vast gemonteerd en wij gaan verder niks veranderen aan dit format. Alleen de muziek is bij ons puur Nederlandstalig.


Vijftig Pop of een Envelop is een dagelijkse show, waardoor je met de nieuwe programmering afscheid moet nemen van Gouden Uren. Ook alweer een programma met een lange historie, waar veel bekende dj’s aan gewerkt hebben, waaronder Ad Roland, Ferry Maat, Peter Teekamp en Daniël Dekker. Hoe is het om afscheid te nemen van dit programma?
Ik ben een tijdje weggeweest in verband met zwangerschapsverlof en ben dol op nieuwe uitdagingen en ik geef het stokje met veel liefde door aan Corne Klijn. 


Je bent afgelopen jaren uitgegroeid tot expert van het Nederlands Lied. Hoe staat het momenteel met het Nederlandstalige muziekindustrie? 
Heel goed! Kijk naar Mart Hoogkamer, Tino Martin en tot voor kort André Hazes.  En wie gaat er helemaal los op Atje voor de sfeer van René Karst?Onze toekomstige koningin Amalia!  We weten allemaal dat deze coronaperiode voor de artiesten helemaal shit is. Ik weet zeker dat wij straks allemaal blij zijn als we weer lekker de kroeg in mogen en lekker mee kunnen zingen met onze toppers. En dat kan sowieso elke dag als je gezellig luistert naar NPO Sterren NL Radio. 


Je doet al regelmatig naast radio ook al tv-presentaties voor AVROTROS. Waar ligt jouw toekomst?
Ik vind het heerlijk om dit beiden te mogen doen. Ik hoop dat het alleen maar meer gaat worden! 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*