Elfstedentocht goed bekeken

Dit weekend was het precies dertig jaar geleden dat legendarische Elfstedentocht werden gereden. Om dit heugelijke feit te vieren werd de “Tocht der tochten’ nogmaals op NOS.nl uitgezonden. 

Ook nu weer hebben veel schaatsliefhebbers de tocht via pc, tablet of smartphone gevolgd. 

Frederieke Leensma (NOS Marketing & Communicatie): ‘De livestream van De Elfstedentocht van ’85 trok zaterdag bijna 60.000 bezoekers naar NOS.nl. Dat is veel. Het was zaterdag het meest bezochte onderdeel van de site. Om je een idee te geven van de waarde van dit aantal: op woensdag 18 februari trok de livestream van de UEFA Champions League wedstrijd Schalke ’04 – Real Madrid 25.000 bezoekers naar de site.’

Elfstedentocht ’85 werd ook via NPO Best 24 uitgezonden. Dit premium kanaal was ook toegankelijk voor kijkers met een basis tv-abonnement. 2,8% van de Nederlandse bevolking heeft minimaal 1 minuut naar deze tv-uitzending gekeken. Dat kom overeen met 430.000 kijkers. 

 In 1997 werd de Elfstedentocht voor het laatst gereden. Toen keken 11,2 miljoen Nederlanders live naar de uitzending. Dit was toen 80% van de bevolking van 6 jaar ouder. 

Interview Willebrord Frequin met winnaar Evert van Benthem

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*