Einde gratis NPO via ether in zicht?

De plannen van het kabinet over de toekomst van de NPO hebben volgens Jarco Kriek (TotaalTV) naast een mogelijke prijsverhoging van tv-abonnementen wellicht nog een andere keerzijde: een einde van de gratis doorgifte via de ether.

Kriek meldt op Totaaltv.nl: ‘De regulering van de inkoopprijs van NPO heeft waarschijnlijk ook enkele consequenties. Zo is het nog maar de vraag of het juridisch houdbaar blijft of tv-aanbieders verplicht kunnen worden om NPO-zenders in het goedkoopste abonnement door te geven., Maar ook aan de gratis distributie van de drie landelijke NPO-zenders kan bij regulering van de inkoopprijs getornd gaan worden. De NPO-zenders zijn op dit moment ongecodeerd – en dus gratis – in DVB-T2/HEVC in de ether te ontvangen. Maar het is niet ondenkbaar dat tv-aanbieders zoals VodafoneZiggo (Ziggo) en T-Mobile juridisch gaan onderzoeken of het gratis verspreiden van deze zenders houdbaar is.”

Bron: TotaalTV

1 Comment

  1. Ik zou maar niet teveel waarde hechten aan deze verslaggever (geen journalist). Bij veel van zijn verhalen ontbreekt de bron of het wordt herschreven vanuit een andere publicatie waarbij de bron veelal niet wordt vermeld.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*