Einde aan het gemakkelijk kijken van illegale streams in zicht met ‘IPTV-Piracy Shield’

Het lijkt het begin van het einde te zijn voor het eenvoudig kijken naar illegale content. De opkomst van Internet Protocol Television, beter bekend als IPTV, voor het bekijken van premium TV, films en live sport heeft geleid tot miljardenverliezen voor de aanbieders van deze diensten. Echter, de gehele bestaansbasis van IPTV wordt bedreigd door nieuwe antipiraterijmaatregelen die momenteel door autoriteiten worden ingezet. Het gebruik van IPTV om kosteloos naar kanalen als Viaplay, Prime Video of Netflix te kijken, wat velen doen is in directe strijd met auteursrechtwetten.

Door een stukje software dat wordt gebruikt om illegale IPTV-gebruikers op hun plaats te zetten kan dit veranderen. Dit komt na een gerechtelijke uitspraak in Spanje in de strijd tegen illegale streams van de topvoetbalcompetitie van het land, La Liga. Hoewel de uitspraak enige verwarring heeft veroorzaakt vanwege tegenstrijdige interpretaties, gaat dit nieuwe systeem veel verder en dieper dan wat er in Spanje gebeurt.

In Italië is het nieuwe Piracy Shield-systeem geintroduceerd, dat gezien wordt als een gamechanger tegen illegale contentstreams. Het systeem werd in februari van dit jaar gelanceerd en volgens rapporten zijn al 528 IP-adressen en 114 illegale sites die premium content gratis streamen geblokkeerd.

Het Piracy Shield-systeem heeft als doel de intellectuele rechten te beschermen die worden gehouden door de grote spelers in de Italiaanse sportwereld, zoals Sky, DAZN en Prime Video. Het werkt door illegale streaming van hun content te blokkeren, of het nu gaat om de Champions League, Serie A, Formule 1 of andere sportevenementen die alleen achter hun betaalmuren te bekijken zijn.

De Autoriteit voor de Garantie van Communicatie in Italië (AGCOM) is de instantie achter het Piracy Shield. Het is Italië’s regulator van de telecommunicatie-, audiovisuele en uitgeversectoren. Dit markeert de eerste echte internationale poging van autoriteiten om samen te komen en piraterij aan te pakken terwijl het gebeurt.

2 Comments

  1. Daar komt dan wel weer wat voor om uit de kijker te blijven, in de richting van vpn of andere software die ervoor zorgen dat je nooit te achterhalen bent!!!
    Dweilen met de kraan open zou ik zeggen…..

  2. @Richard de Haan,

    Je hebt volkomen gelijk. Je kan gemakkelijk zo’n provider vragen of vpn is toegestaan en 99% van alle zullen zeggen dat het prima is, ik heb ook alles via VPN lopen. Dus zoals je al aankondigt, dweilen met de kraan open.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*