EenVandaag reikt een persprijs ‘Politicus van het Jaar’ uit

Wie wordt de Politicus van het Jaar 2016? Met de Tweede Kamerverkiezingen in aantocht zijn alle ogen in Den Haag gericht op dé politieke publieksprijs van Nederland. Wordt premier Mark Rutte beloond voor zijn regeerperiode? Vertalen de hoge peilingen zich in een winst voor Geert Wilders? Of gaat GroenLinks-nieuwkomer Jesse Klaver er dit jaar met de titel vandoor?

Presentatoren Pieter Jan Hagens, Jojanneke van den Berge en Gijs Rademaker maken op maandag 19 december de uitslag bekend in een speciale EenVandaag-uitzending die voor de gelegenheid vanuit café Nieuwspoort komt.

Parlementaire persprijs
De Politicus van het Jaar-verkiezing is dit jaar nog uitgebreider: naast de felbegeerde publieksprijs wordt in de speciale EenVandaag-uitzending voor het eerst ook de persprijs Politicus van het Jaar uitgereikt. Dat gebeurt door Joost Vullings van de Parlementaire Persvereniging. Wie is, volgens de Haagse journalisten, er dit jaar echt uitgesprongen? Eerder gingen onder anderen Klaas Dijkhoff, Frans Timmermans en Jeroen Dijsselbloem er met de prijs vandoor.

De EenVandaag-uitzending staat volledig in het teken van de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen politieke jaar. Het jaar waarin Nederland ‘nee’ stemde bij het Oekraïne-referendum en Donald Trump president werd van de Verenigde Staten. Ook het jaar waarin de Tweede Kamer haar nieuwe voorzitter koos, Nederland voorzitter was van de Europese Unie en nieuw politiek bloed als Sylvana Simons, Lilian Marijnissen en Jan Roos zich aandienden. Gijs Rademaker bespreekt de politieke trends en nieuwe cijfers van het EenVandaag Opiniepanel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*