Een ode aan Doe Maar en 20 jaar Musical Awards tijdens de uitmarkt bij AVROTROS

De start van het nieuwe culturele seizoen wordt feestelijk geopend tijdens de Uitmarkt 2021, live vanaf het Museumplein in Amsterdam op 27, 28 en 29 augustus. Na een moeilijk jaar voor de cultuursector is het tijd om te laten zien wat voor moois de Nederlandse muziek- en theaterwereld voor het publiek in petto heeft. Traditiegetrouw is AVROTROS hierbij aanwezig. Dit jaar met een live-concert waarbij een ode aan Doe Maar wordt gebracht en ook met de aftrap van het jubileumjaar van de Musical Awards.

Uitmarkt 2021: Mooier dan Ooit, Ode aan Doe Maar

Tijdens de eerste avond van de Uitmarkt 2021 staat de popgroep Doe Maar centraal. Tijdens een sensationeel concert zullen verschillende artiesten, zoals Jamai, OG3NE, Ruth Jacott en Rob Dekay het unieke repertoire van Doe Maar ten gehore brengen. Zij worden hierbij begeleid door de band van Jimmy van den Nieuwenhuizen. Nummers als Sinds 1 dag of 2, Smoorverliefd en De Bom worden afgewisseld met archiefbeelden van hun concerten waarbij gillende tienermeisjes in de rij staan voor de band en vooraan bij al hun concerten.

Daarnaast wordt er op een speelse wijze geschakeld naar diverse culturele locaties in het hele land met verrassende bijdragen van onder anderen Plien & Bianca en Anne Wil Blankers. Dit concert vormt de start van het Nationaal Theaterweekend en de campagne Mooier dan Ooit, waar meer dan 750 culturele instellingen bij aangesloten zijn. Het concert wordt gepresenteerd door Buddy Vedder en wordt mede mogelijk gemaakt door NPO Cultuur.

Uitmarkt 2021: Musical Awards, the Kick-off
Volgend jaar worden de Musical Awards voor de 20e keer uitgereikt. Als aftrap van dit jubileumjaar worden er zondag 29 augustus eenmalig al drie unieke publieksprijzen uitgereikt, waardoor ook dit jaar helemaal in het teken staat van musicals. Daarnaast zien we tijdens ‘Musical Awards: The Kick-off’ verschillende voorproefjes van wat ons het komende seizoen te wachten staat, onder andere van Titanic, Come From Away, The Sound of Music, The Rocky Horror Show, Tina de musical en Aladdin. Maar ook de kleinere musicals zoals Amélie, Spring Awakening en de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond laten zich zien en horen.

De Musical Awards die deze avond worden uitgereikt zijn de publieksprijzen voor favoriete musicalperformer allertijden, favoriete musicalsong allertijden en favoriete originele Nederlandse musical allertijden. Het publiek kan via de AVROTROS-website stemmen op hun favoriet in deze drie categorieën.

Het belooft een sfeervolle avond te worden waarbij stilgestaan wordt bij wat de musicalwereld dit seizoen te bieden heeft! Romy Monteiro en Frits Sissing presenteren dit grootse musicalspektakel voor jong en oud.
 
 
  
 
 Uitmarkt 2021: Mooier dan Ooit, Ode aan Doe Maar, vrijdag 27 augustus om 20.40 uur bij AVROTROS op NPO 1

Uitmarkt 2021: Musical Awards, the Kick-off, zondag 29 augustus om 21.35 uur bij AVROTROS op NPO 1

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*