Een contract, opleiding en werkervaring; hybride leren op het Mediapark

Studenten tekenen officieel voor het traineeship Mediatechnologie.

Om te kunnen voldoen aan de toekomstige vraag is een uniek opleidingsprogramma ontwikkeld, waar studenten werken en leren met high-end IT in de media. Om dit op te zetten heeft NEP, het grootste mediatechnologiebedrijf ter wereld, de handen ineengeslagen met MBO College Hilversum en YoungCapital professionals.

Ralf van Vegten, CIO NEP the Netherlands: “Voor dit traineeship zijn we op zoek gegaan naar studenten die al een opleiding volgen in de mediabranche en studenten die al een havo diploma hebben. Het tempo ligt hoog, volle lesdagen en daarnaast meteen aan het werk. Voor een grote groep studenten is dit dé manier om gemotiveerd in een hoog tempo een diploma te halen. Bovendien kunnen de studenten leren werken met de nieuwste technologieën, iets dat op een reguliere opleiding niet te realiseren is.”

Student Mediatechnologie Tim is al enthousiast: “Ik vind NEP echt een interessant bedrijf. Ze zijn vooruitstrevend en lopen voorop als het gaat om de nieuwste technieken. Ik denk dat ik mijn kennis hier ook enorm kan vergroten. Ik heb veel zin in dit versnelde traject!” Zijn collega Naomi ziet ook een zonnige toekomst: “Ik zie mijzelf over een paar jaar graag aan het werk in de broadcastindustrie en daarom vind ik het super om bij NEP aan de slag te gaan. NEP biedt mij de beste mogelijkheden om aan deze droom te werken.”

In de regiekamer geeft Geke Uninge namens de Gemeente Hilversum het officiële startschot door op de startknop te drukken. Daarna wordt de opening van het studietraject voortgezet in de studio van Ziggo Sport. Jeroen Ankersmit, voorzitter van het MBO College Hilversum: “De vraag naar technisch broadcast personeel neemt alleen maar toe, door deze constructie kunnen wij als opleiding een bijdrage leveren aan die vraag. Het is fantastisch dat we deze mooie groep mensen bij elkaar hebben weten te krijgen en na ruim 2,5 jaar smeden het traineeship in deze vorm kunnen gaan aanbieden!”

Aan de bekende studiotafel zetten de studenten vervolgens hun handtekening onder het contract dat wordt aangegaan met YoungCapital. Ronden ze de opleiding na 2 jaar met succes af, dan ontvangen ze het lesgeld retour en komen ze in dienst bij NEP. “Ze worden meteen in het diepe gegooid.” want zo geeft Peeters van YoungCapital nog maar eens aan:”In de praktijk leer je het!”
Een van de studenten had al een zware nacht achter de rug. Tot 3 uur ’s nachts heeft hij meegewerkt om de beelden van het Olympisch curling vanuit Pyeongchang in goede banen te leiden. “Supercool!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*