Edson da Graça ambassadeur voor SOS Kinderdorpen

“Ik vind het belangrijk me in te zetten voor een wereld waarin álle kinderen perspectief hebben op een goed leven.”SOS Kinderdorpen verwelkomt stand up comedian, presentator en acteur, Edson da Graça (40), als nieuwe ambassadeur. Edson is al te horen als voice-over in SOS Kinderdorpen commercials en zal zich als ambassadeur inzetten voor campagnes om projecten van SOS Kinderdorpen, die erop zijn gericht kinderen en families in kwetsbare gebieden te helpen, onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.

Edson over SOS Kinderdorpen ” Tijdens familiebezoeken op Kaapverdië heb ik zoveel straatkinderen gezien die geen kind kunnen zijn, die geen familie hebben, niet gezien worden en geen kansen krijgen aangereikt. Ik vind dat moeilijk te verteren en vind dat we als wereld met z’n allen moeten kijken hoe we bepaalde zorgelijke situaties kunnen rechttrekken, dat we kinderen een betere toekomst geven. SOS Kinderdorpen doet dat door kwetsbare families te ondersteunen met als doel die families weer zelfredzaam te laten functioneren, zij zorgen er voor dat kinderen die er alleen voor staan wél opgroeien in een krachtige familie en helpen jongeren met een opleiding of begeleidt ze op de arbeidsmarkt. Allemaal mooie projecten waar ik me heel graag voor wil inzetten. 

SOS Kinderdorpen zet zich al ruim 70 jaar in voor kinderen zonder ouderlijke zorg of die deze dreigen te verliezen, kwetsbare jongeren en kinderen/gezinnen op de vlucht. De internationale kinderontwikkelingsorganisatie gelooft dat een sterke familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Het liefst binnen de eigen familie, en als dat niet meer kan in een SOS familie. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen.

Edson da Graça voegt zich bij een groep ambassadeurs die zich al jarenlang belangeloos inzet voor SOS Kinderdorpen. Dit zijn oa. Kim-Lian van der Meij, Marjan Jonkman, Jan Smit, Jochem van Gelder en Ron Blaauw.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*