Eddy Keur verhuist met zijn show op vrijdagmiddag van 3FM naar NPO Radio 2

Het gat dat Wout & Frank achterlaten op vrijdagmiddag op NPO Radio 2 wordt vanaf volgende week opgevuld door Eddy Keur. De 65 jarige radiomaker, die dit jaar 40 jaar in het vak zit, verhuist met zijn vrijdagmiddagshow op 3FM van 16 tot 18u naar NPO Radio 2. Dat meldt de deejay zelf op zijn X account.

Over de invulling van de overgebleven uren op vrijdagmiddag op 3FM wordt nog met de omroepen gesproken, naar verluidt behoudt Powned deze en gaan Barend en Benner vanwege hun goede prestaties van 4 naar 5 dagen middagradio. De rest van de veranderingen in de NPO Radio 2 programmering lees je hier.

51 Comments

 1. Wat. Een. Zooitje. En dat alleen maar omdat Wout en Frank elders heen gaan, hele programmering op de schop en dan misschien wel het leukste programma van 3FM weer terug verkassen naar Radio 2, I don’t understand!
  Ze hebben zelf ook geen vertrouwen meer in 3FM bij de NPO, kan er niets anders van maken; alle hens aan dek bij Radio 2, dat is het lievelingetje.

  • Ze moeten gewoon de stekker uit 3FM (en NPO3) trekken. Het kost heel veel geld en jongeren luisteren en kijken er niet naar. Het is dus onnodig dat de NPO hier jaarlijks heel veel belastinggeld aan blijft uitgeven. Beter besteden ze dat geld aan een nieuw breed online platform. Geen zorgen, radio kan daar ook nog steeds onderdeel van zijn.

    • @Jan Gezien hoeveel belastinggeld het kost zijn het er niet genoeg. Daarbij de beoogde de doelgroep jongeren bereiken ze niet met de zender. Er zullen er altijd een aantal luisteren maar het gros niet. Die luisteren geen radio. De generatie die er achteraan komt gaat dat ook niet doen. Dus kan al een flinke tijd de stekker er uit. Dat is een feit! De NPO moet de miljoenen die het nu besteedt aan 3FM en NPO3 gebruiken voor iets waar ze de jongeren wel bereiken. Dat is namelijk een van de taken van de NPO. De NPO is er niet om een paar dj’s aan het werk te houden voor te weinig luisteraars. De cijfers laten het elke week zien Jan. En Serious Request kan gewoon naar Radio 2.

   • Zooitje als in; ze (Wout en Frank) hadden helemaal niet nu al van zender afgehaald te hoeven worden. De club die het zo op heeft met normen en waarden, deugen en woke zijn, deugen nu zelf ook niet. Hypocriet zooitje.

 2. Wat leuk! Voor de opvolging van Frank en Wout is dit de beste oplossing.
  Succes en sterkte met de concurrentie van Evers……

  • barend en benner maken een top programma dus voor 3 niet een probleem. wel weer lastig voor suzan en freek top 2000 radio 2 publiek al die sex grapjes van de keurbaas

 3. Eindelijk Eddy Keur waar hij hoort op Radio 2. Wel veel veeschuivingen in een keer. Jammer dat er niets gedaan is aan de saaie weekend middagen. Laat Eddy Keur ook gewoon de uren van 16.00u tot 18.00u in het weekend voor zijn rekening nemen.

  Martine naar de ochtend. En bij de eerst volgende officiële nieuwe programmering verlos Radio 2 van Spijkers met Koppen. Dat hoort in deze tijd niet meer op Radio 2 (ook al wil BNNVARA dat koste wat het kost) maar op Radio 1. Of nog beter stop na al die jaren eens met dat dram, gestotter en al heel lang niet meer grappige programma.

 4. Alleen berichtgeving over Eddy Keur, de rest mag je opzoeken. Het AD heeft een kop met Emmely de Wilt en noemt wel alle veranderingen. Op een na. Hahaha …

 5. Eddy Keur is 1 van de redenen dat ik afgehaakt ben bij 3FM. Ik vind hem echt het tegenovergestelde van wat een DJ moet brengen. Altijd dezelfde soort grapjes, hoort zichzelf heel graag, enorm infantiel druk. Goed voor 3FM dat hij daar verkast, heeft niets gebracht voor die zender.

  • Mee eens Peter. Hoewel ik het wel een amusante show vond, wijkt Eddy Keur wel enorm af van wat je verder op 3FM hoort. Heel goed dat Barend en Benner straks het gat van Eddy gaan vullen. Haha, wat goooeeedd!!

  • Helemaal mee eens, vond het zo’n walgelijke man met erg onsmakelijke grappen, zo ouderwets. Luister altijd naar 3FM maar nooit meer op vrijdag middag, ben zo blij dat ie weg is!

  • Waarom zeggen mensen van die domme dingen? Hoe kom je aan dit soort onzin? Keur is by far niet het best scorende programma van 3FM.

 6. Ze hoeven alleen maar de uren tussen 18.00 en 22.00 (op vrijdag 16.00 – 22.00) opnieuw in te vullen…..Maar wat doen ze nu, gooien ze alles overhoop…..Het is nu ècht de radiogids erbij houden om te weten wanneer wie er uitzend…….En dan nog iets, sinds dat Wout en Frank hun laatste uitzending hebben gehad afgelopen dinsdag heb ik hun namen niet meer gehoord, er werdt geen woord over gerept….Ook niet door bv Paul Rabbering en Jasper de Vries die ‘hun’ uren de laaste twee dagen hebben overgenomen……Het lijkt wel of Wout en Frank gewoon worden genegeerd door hun (ex)collega’s…..Of mogen zij er van Peter de Vries er niet over praten?….Weg is weg !!

 7. Lang leve Barend en Benner. Zeer terecht. Vond Keur al helemaal niet passen bij 3FM. Platvloerse sex en coke grappen. Leeftijdsontkenning? Zette m lekker over naar StuBru.

 8. Prima zet. Ik vluchtte vrijdagmiddag naar Keur op 3FM omdat de kinderradio van Wout en Frank niet te verdragen was. Keur in de middag op Radio 2 is een zeer logische keus.

  • Als je op de link klinkt in het verhaal kom je dit tegen:
   “Vanaf volgende week vrijdag hoor je op vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur Eddy Keur (Keur In De Middag, PowNed), van 18.00 tot 20.00 uur Jeroen van Inkel (RINKELDEKINKEL, BNNVARA) en van 20.00 tot 22.00 uur Jasper de Vries (Het Platenpaleis, BNNVARA).”
   Dus..ja. Voorlopig wel.

  • Dat weet je nooit. Denk dat het toch begint te jeuken bij de Inkel-baas. Die wil daar ook wel heen, naar dat vriendenclubje. Gaat echt een sterrenzender worden zo.

 9. Reken er maar op dat dat van de leiding niet mag, Marc. Zo zijn ze bij de npo, weg is gelijk ook echt weg, zeg maar gecanceld.

 10. Tis toch weer jammer, worden de legends Stasse (dagelijks) en voorheen Stenders op vrijdagavond op vervangen door nietszeggende nu-talent jocks.

  Eddy Keur is dan ook het enige lichtpuntje op kerstaart.

  NPO heeft niets geleerd van 3FM.

 11. Het enige wat nog de moeite van het beluisteren waard is zijn de doordeweekse ochtenden van Radio 2. JW en JkidV zijn prima opstaan-en-naar-kantoor-behang en Bart heeft nog nooit een vervelende tekst uitgesproken.
  Daarna gaat de radio meestal uit. Annemieke vindt Nathan volgens mij veel leuker dan de luisteraars, Gijs is gewoon Gijs en mag blijven maar dan komen De Wild en nu dus Keur. Alsjeblieft zeg… Die “goeiemiddaaaaag” en fake geilheid kennen we nu wel. Rabbering hoort zichzelf te graag, Jasper de Vries was ongetwijfeld een absoluut talent bij een lokale omroep, Spijkers met Koppen moet al jaren naar Hilversum 1 en zelfs Van Inkel doet alsof ‘ie Van Inkel is. Ik heb het gevoel dat hij steeds zenuwachtiger wordt als die schuif opengaat. Eerlijk is eerlijk, ik begin te wennen aan Emmely, Morad heb ik misschien één keer gehoord en Desiree van der Heiden ken ik niet. Oh, en Blokhuis mag ook blijven.

  Wat is er gebeurd met “mijn” Radio 2? Een aantal jaar geleden zette ik er regelmatig speciaal de radio voor aan! De Roodshow ’s avonds was goed! Misschien nog wel beter was de Roodshow op zondagochtend. Of de Bonanza, daar is ook niks kwalitatief vergelijkbaars voor in de plaats gekomen. Het Platenpaleis bestaat nog als titel maar was alleen leuk toen het nog door Adriani werd gemaakt. Dat was een ouderwets feestje op de radio. Oh, en License 2 Chill om terug te luisteren op een normaal tijdstip! Zalig!
  Het zullen altijd golfbewegingen zijn natuurlijk, kwaliteit komt en gaat. Maar ik hou het bij de doordeweekse ochtenden. De Spotify-algoritme kent me te goed en begint ook saai te worden, dus misschien moet ik maar eens naar die zenders gaan luisteren waar iedere 2-jock naartoe is gegaan.

  • Je wordt ouder en hebt alles al 100 keer gehoord, dan wordt radioluisteren vaak lastig. De vraag is, hoe hou je ’t nog fris?

  • Hein, je had het niet beter kunnen verwoorden. Hopelijk brengt Jeroen op Vrijdag wel een feestje en blijven ze het top 40 dossier draaien tussen 18.00 en 20.00 want dat is het auto moment en genieten van de oude hits.

  • Heel herkenbaar wat ik hierboven lees, vooral dat over Jasper de Vries en Annemieke Schollaardt. Alleen heb ik de combi Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte nooit zien zitten. Ook dat Amerikaanse sausje aan het begin van het programma (“Good morning sunshine, the earth says hello!”, hebben ze dat nog steeds?) niet.

   Wat betreft de Soul Night, jarenlang een speerpunt van NPO Radio 2. Tot 2016 had ik helemaal niets met soulmuziek, maar ben af en toe eens gaan luisteren naar Licence 2 Chill, het voormalige programma van Jeroen Kijk in de Vegte. Hij deed dat met een aanstekelijk soort enthousiasme en wist een mooie sfeer te creëren in de nacht. Maar het verval begon al toen dat programma van 4 tot 6 verplaats werd naar 5 tot 7. Het reclameblok na 6 uur sloeg de Cooling down New York style volledig dood. Ook nieuwslezeres Carmen Verheul een opgenomen rubriek geven verpeste naar mijn mening de sfeer. Later werden ook alle programmanamen van de Soul Night ingewisseld voor een eenheidsworst (Soul Night met ). Daarna ging One’sy naar een andere zender en besloten ze de Soul Night af te trappen met Shay en Morad, in plaats van Corné Klijn, waardoor ik ook al meteen geen reden had om te gaan luisteren. Ongeveer een half jaar geleden is Jeroen Kijk in de Vegte gestopt met zijn programma in de Soul Night en door de recente transfers zijn Frank en Wouter met ieder hun eigen programma verdwenen. En is de Soul Night non-stop soulmuziek uit de computer geworden. Dit ter illustratie van het afglijden.

   • De Soulnight op zaterdagavond wordt nu tussen 18 en 21 uur gevuld door Corné en van 21 to 00 uur door Shay. Die uren daarna vond ik heel matig, dan liever de stream van NPO Soul & Jazz. Overigens is daar nu een aardige jazz- en beyond-programmering tussen 23 en middernacht. Maar wie weet dat?

 12. Ik vond Eddie Keur op 3fm wel leuk, echter er moet een weekend show komen voor de wat ouderen 20 – 40ers op vrijdag avond vind ik. Maar ja wie moet dat doen. Misschien moeten wij de wat ouderen dan vrijdag naar Radio2 overschakelen. Ik vind Rob Jansen leuk, en ook de show van Olievier en Jamy goed, en van mijn part mag Mark van der Molen met een andere site kick op vrijdagavond. Dus niet Mai. En overigens die snuivende Benner die moet eeecht van de radio. Sorry Benner. Werkte Benner vroeger voor de sex telefoon ofzo?

 13. En verder in de tijd ? We lezen nu op ad.nl/show dat de programmering zoals nu bekend is binnenkort opnieuw kan veranderen. 28-1.

 14. Gelukkig! Eddie Keur past niet bij 3FM. Alleen maar oude-mannen-grappen. Echt niet om aan te horen. En echt sympathiek is hij ook niet. Zou een goed stap zijn om Barend & Benner meer ruimte te geven. Wel jammer at Jorien straks naar Qmusic gaat. Maar hopen dat Rob & Wijnand niet nog meer tijd in de ochtend krijgen. Als die twee ook nog naar een ander station zouden verhuizen dan heb ik weer hoop voor 3FM.

 15. Bij mij gaat de radio naar een andere zender als Keur erop is. Wat er irritante man, altijd sexistische grappen. Lacht te hard om zichzelf. Erger mij kapot, snap niet dat hij nog op de radio is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*