Duitse broadcasters lanceren gezamenlijk videoplatform Joyn

ProSiebenSat.1 en Discovery hebben gisteren hun gezamenlijke Duitse streamingplatform Joyn gelanceerd. In de dienst zitten gratis 55 tv-kanalen als gratis livestreams inbegrepen.

Op Joyn zijn alle free-to-air-kanalen van ProSiebenSat.1 en Discovery, evenals de kanalen van de publieke omroepen ARD en ZDF te vinden. Verdere partners zijn Viacom, WELT en Sport1.

Mediengruppe RTL Deutschland, Duitslands tweede grote commerciële tv-zender, maakt echter geen deel uit van het platform omdat het zijn eigen streamingstrategie volgt met zijn TV Now-service.

Joyn biedt ook een video-on-demand-aanbod met eigen geproduceerde series, shows en exclusieve premières. Veel programma’s zijn ook beschikbaar als VOD gedurende 30 dagen na hun uitzending.

Er zijn ook gecureerde themakanalen. De eerste zijn aanbiedingen van Food Network en MotorTrend, verdere kanalen volgen. In de winter van 2019 volgt de tweede uitbreidingsfase met abonnementsinhoud, inclusief de integratie van maxdome en de Eurosport Player.

Joyn is beschikbaar als een app voor smartphones en tablets (iOS / Android), Amazon Fire TV, smart TV’s (Android TV), via Apple AirPlay en op internet op www.joyn.de – zonder registratie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*