Dudok en geschiedenis in Groot Goois Dictee

Verwijzingen naar Dudok en het heden en verleden van het Gooi. Dat zijn belangrijke elementen in de eerste editie van het Groot Goois Dictee, dat dinsdagavond 27 oktober in het Hilversumse Raadhuis wordt gehouden. Geen Philip Freriks, geen Vlamingen( hoewel, je weet maar nooit). Het dictee zal voorgelezen worden door NOS-presentator Herman van der Zandt.

De gemeente is de gastheer en burgemeester Broertjes de juryvoorzitter. Inlopen kan vanaf 19.00 uur, het dictee begint om 19.45 uur. De Raadzaal en de Burgerzaal zijn beschikbaar.

Bibliotheek
In het theater van de openbare bibliotheek aan de ’s-Gravelandseweg is een grootbeeldprojectie van het evenement. Thuis kunnen kan meegekeken worden via de lokale omroep RTi Hilversum. http://rtihilversum.nl/

De internationale Lionsorganisatie heeft wereldwijd laaggeletterdheid als thema voor haar activiteiten gekozen. De bibliotheek in Hilversum is bezig met allerlei taalprojecten. 10 procent van de bevolking heeft moeite met begrijpend lezen en schrijven. De digitale lees/leer/speeltafel met aanraakscherm wordt intensief gebruikt.

Wie er aan gaat zitten wordt spelenderwijs met taalknelpunten geholpen inclusief vragen over taal, gezondheid en overheidsbrieven. De 2 organiserende Gooise Lionsclubs willen ervoor zorgen dat de openbare bibliotheek er een tweede transportabele digitale speeltafel bijkrijgt, die ook buiten de bibliotheek kan worden ingezet.

Toegang
De toegangsprijs voor het dictee is gesplitst. Deelname in de Raadzaal is uitsluitend voor genodigden. Deelname kost € 25. Wil je als niet-genodigde meedoen aan het dictee, gebruik dan de inschrijving voor de Burgerzaal.
 
Deelnemers aan het dictee in de Burgerzaal betalen € 10, terwijl vrijwillige bijdragen en sponsoren volgens de organisatie welkom zijn. Voor verdere informatie en inschrijving, ga naar http://hetgrootgooisdictee.nl/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*