Column Peter van der Vorst: ‘Belachelijk’

Jongens, jongens, jongens,wat een gedoe weer rondom de bekendmaking van de nominaties voor de Gouden Televzier-Ring. 

Jan Slagter van Omroep Max twitterde zelfs dat hij overweegt om zijn programma’s voortaan terug te trekken bij de verkiezing, omdat hij hevig teleurgesteld is dat Heel Holland Bakt nét niet in de top 3 terecht is gekomen. Natuurlijk is het hartstikke jammer dat een van de grote tv-hits van dit moment niet genomineerd is. Maar het gaat wat ver om dan te roepen dat de hele stemprocedure niet klopt. Overigens baal ik zelf natuurlijk enorm, aangezien ik ook dit jaar weer op geen enkel verkiezingslijstje voorkom.

Verslaafd! 
Stel dat ik in de schoenen van Jan Slagter zou staan, dan zou ik nu roepen dat het een schande is dat Verslaafd! compleet over het hoofd is gezien, terwijl we toch gemiddeld 1,5 miljoen kijkers trekken met het programma en daarnaast ook nog eens een maatschappelijk thema op de kaart zetten. Belachelijk! Om over de Zilveren Televizier-Ster nog maar te zwijgen. Ik heb niet eens de top-8 gehaald! Hoe kan dat? Nu gaat de strijd wéér tussen Johnny, Jeroen en Humberto. Altijd maar weer diezelfde drie. 

Denigrerend
Ik zou natuurlijk het hele Televizier-Ring-systeem de schuld kunnen geven en klagen dat ‘mijn’ kijkers niet snappen hoe ze moeten stemmen, maar dat zou nogal denigrerend tegenover die kijkers zijn. Alsof u niet begrijpt hoe een computer werkt… Het zou ook uiterst denigrerend zijn naar degenen die wél zijn genomineerd. Dus ik toon me voor het zoveelste jaar op rij een goed verliezer en kan niet anders doen dan m’n collega’s succes wensen. Grrr.

Deze column verscheen eerder op 10 oktober 2015 in Televizier en is online terug te lezen.
Lees meer columns van Peter van der Vorst op Televizier.nl/columns
Herpublicatie op Spreekbuis.nl, na toestemming van Peter van der Vorst 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*