DWDR: ‘Peter Heerschop naar Radio 1?’

Arjan Snjjders, Harm Edens en Ron Vergouwen brengen in de Dit Was De Radio-podcast vaste dosis verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio!

Met in aflevering 71: 
• Roelof de Vries gaat weg bij BNNVARA (hij gaat naar Podimo) en er is niet eens een normaal afscheid.
• Frank Evenblij doet een journalistiek programma op NPO Radio 1 en schnabbelt bij in STER-zendtijd rondom zijn eigen programma. En hoe zit dat met Harm?
• Columnist Peter Heerschop zit al heel lang op Radio 538. Eerst bij Edwin Evers en later bij Frank Dane en nu Wietze de Jager. Maar nu solliciteert hij ook openlijk naar een nieuwe plek, via Humberto Tan op NPO Radio 1. 
• Nieuwslezer Henk Blok is onze speciale gast! Hij werd beroemd via ‘Evers Staat Op’. Hij vertelt ons hoe hij bij Frank Dane probeerde die lijn vast te houden. Daarna nam Henk toch een tijd vrij, landde in de middag op Veronica bij Tim Klijn, maar hij had geen behoefte om weer met de Evers’s sidekick Rick & Niels naar de ochtend te verkassen. Het werd Gerard Ekdom op Radio 10. Over het ontslag bij Talpa van Frank Dane uit de ochtend vindt Henk ook nog wel iets. Luister naar de lekkerste radiostem in deze (h)eerlijke verhalen over het radiovak.
• In het blooperblokje leeft Donna Summer weer en houdt Dolf Jansen de microfoon van Willemijn Veenhoven dicht.
• Syb ziet ze vliegen, ondanks de drukte op Schiphol. 
In de extra bonusshow voor ‘Vrienden van de show’ vertelt Harm hoe het gaat als je op promotour (voor een SBS quizje met Harm als presentator) in allerlei radioshows moet komen kletsen. We praten nog even door met Henk Blok: hij deelt zijn toekomstplannen (een ochtendshow op SkyRadio?) en in de Bonusbloopers weet Patrick Lodiers door de klok niet meer waar de klepel hangt. 

3 Comments

  1. “De radio draait door” 🙂

    Ik mis trouwens Blok en Toine op radio 1 in de middag. Jurgen met zijn villa is als blokjes kaas op een verjaardag. En dan de dichters.. ?
    Een woord raden voor een schort?

  2. Wanneer verdwijnt “DeNieuws BV van de radio. Ozcan Akyol noemde het in de VARAGids al een magazine met daarin thematiek die hoogopgeleide progressieve randstedelijke bezighoudt….. en de makers hebben helemaal niet de ambitie om een nieuwsprogramma te maken …. Ik ben het daar volledig mee eens. Ik denk weleens dat als hier een ramp gebeurt, DeNieuws BV het seksuele problemen van vrouwen in Peru gaat behandelen, daarbij de Nederlandse situatie van vrouwen er bij betrekt en weer tot de conclusie komt dat de Regering er niks aan doet. De VPRO haalt de NiewsBV dagelijks links en rechts in met nieuws in Bureau Buitenland. Dus wanneer komt er een nieuwsrubriek op dat tijdstip? AVROTROS en/of EO zouden het beter aanpakken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*