Doorbraak VR is realiteit

360º-concert van Paul McCartney maakt Virtual Reality voor grote publiek toegankelijk.
 

Het Amerikaanse virtual reality bedrijf JauntVR heeft gisteravond een Android app gelanceerd waarin je een concert van Paul McCartney in 360 graden kan beleven. De virtual reality video bevat het legendarische nummer “Life and Let Die” van zijn San Francisco’s Candlestick Park concert.

Om het concert virtueel mee te maken dien je alleen in bezit te zijn van een Google Cardboard VR-viewer. Deze zijn oa bij Bol.com onder de twintig euro aan te schaffen.  Momenteel is de Paul McCartney 3D VR-app alleen beschikbaar voor Android, maar een iOS app zal spoedig volgen. Tevens komt de app ook beschikbaar voor de Oculus Rift voor Apple en Windows pc. 

Het virtual reality bedrijf Oculus Rift is deze zomer voor $2 miljard overgenomen door Facebook. De bril is momenteel echter alleen nog door developers aan te schaffen. Voor deze virtual reality bril dien je over een goede pc te beschikken en moet het device met diverse kabels hieraan verbonden zijn. Het lijkt er echter op dat deze investering van Facebook weggegooid geld is. De kartonnen Google Cardboard kost namelijk een fractie en de gebruiker kan heel zijn smartphone voor de virtual reality ervaring gebruiken. De VR-video lancering van een wereldartiest geeft het laatste zetje voor de grote doorbraak van Virtual Reality. De NOS heeft ook reeds met virtual reality geëxperimenteerd door een 360-graden video uit te brengen van de troonrede tijdens prinsjesdag.   

Een ‘handycam’ opname van Paul McCartney tijdens het concert:

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*