Powned-baas Dominique Weesie geen fan van NPO Start

Powned wil naast NPOstart ook uitzendingen blijven maken op het Youtube-platform. De NPO houdt dat tegen en daarom neemt Powned juridische stappen. Weesie is geen fan van het NPO Start, meldt hij in Trouw.

“Wat is er níet mis mee? Bij Netflix heb ik met drie drukken op de knop alles wat ik wil, maar NPOStart heeft nog nooit gewerkt. Ik begrijp het niet, het is langzaam en absoluut niet gebruiksvriendelijk. Na acht jaar overleg is nog niets gebeurd. Beloftes, beloftes. We hebben – en dat zegt minister Arie Slob ook – een goed platform nodig dat kan concurreren met YouTube en Netflix. Daarvoor moeten RTL, SBS en de NPO de krachten bundelen. Als we nog vijf jaar doorgaan zoals we het nu doen, dan is het gebeurd, dan hebben de Amerikanen het hier voor het zeggen.”

Volgens Weesie wil de NPO televisie spelen op internet: “Die strategie is kansloos. Dat je eerst iets kijkt van PowNed en dan een programma krijgt met Emma Wortelboer, daar zitten jongeren niet op te wachten. Die kiezen liever zelf hun filmpjes uit”, aldus Weesie.

Bron: Trouw

1 Comment

  1. Gelijk heeft hij, heb ook alleen maar problemen met NPO start.
    En wat hij zegt is ook zo je moet geen lineaire tv overzetten op internet , zo dat men op een bepaald tijdstip moet kijken wil die die gene een tv programma zien.
    Liniare tv raakt steeds meer uit de gratie, dat moet men door hebben , mensen willen kijken wanneer het hen uit komt, als je hier niet op in speelt mis je de boot.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*