Domien Verschuren meest besproken radio-dj

Uit onderzoek door Clipit blijkt dat -ondanks de Mattie & Wietze-rel- Domien de meeste besproken radio-dj op dit moment is.

Clipit houdt de berichtgeving over alle radio-dj’s al langer in de gaten en kan zo over deze rel heen naar “the bigger picture” kijken. Daaruit blijkt dat Domien Verschuuren de meest besproken dj van Nederland is. Dj’s van de publieke omroep domineren het positieve sentiment. Dit zijn de belangrijkste resultaten uit onderzoek van Clipit naar de berichtgeving over radio-dj’s in maart en april.

3FM-dj Domien Verschuuren wordt in twee maanden ruim 9.000 keer genoemd in online en social media. De afgelopen drie jaar zat hij telkens in het Glazen Huis en ook op zijn social media accounts toont hij zich betrokken bij maatschappelijke issues. Zo wordt zijn foto met collega-dj Michiel Veenstra tijdens de #handinhand actie veelvuldig gedeeld. Daarnaast krijgt hij veel bijval als hij het opneemt voor de overleden Chriet Titulaer, die in een uitzending van De Wereld Draait Door belachelijk gemaakt wordt. Daarmee is Domien de meest genoemde radio-dj van Nederland.

Aantal berichten top 3

1. Domien Verschuuren

2. Giel Beelen

3. Gerard Ekdom

Giel PR-waarde kampioen dankzij passieve volgers

Hoewel Domien actief is op Twitter, Instagram, Facebook en Youtube, valt het aantal volgers dat hij heeft in het niet bij Giel Beelen, Gerard Ekdom en Edwin Evers. Deze drie gevestigde radiomannen hebben hun hoge PR-waarde met name te danken aan dat grote aantal volgers. Plaatst Giel Beelen een bericht op zijn Facebook, dan is de PR-waarde daarvan een stuk hoger dan wanneer Domien dat doet. Veel van de volgers van Beelen zijn echter passief; op de kanalen van Domien vindt meer interactie plaats.

PR-waarde top 3

1. Giel Beelen

2. Gerard Ekdom

3. Edwin Evers

Dj’s Publieke omroep meest geliefd

Gerard Ekdom is de enige dj die op aantal berichten, PR-waarde én sentiment de top drie haalt. Ekdom is zelfs de dj over wie we het meest positief zijn op social media. Een klein beetje geluk heeft hij wel; zijn verjaardag valt binnen de maanden van dit onderzoek en levert hem veel felicitaties op social media op. Verder valt op dat de hele top vijf bestaat uit dj’s van Radio 2 en 3FM; Edwin Evers (538) is de hoogst genoteerde dj van de commerciëlen met een zesde plek (75% positief).

Sentiment top 3

1. Gerard Ekdom

2. Eva Koreman

3. Rob Stenders

Over het onderzoek

Clipit heeft van 1 maart tot 30 april onderzoek gedaan naar Nederlandse radio-dj’s. Ze analyseerden alle online en social media vernoemingen van de 25 dj’s met de meeste volgers op social media. In totaal werden 70.914 berichten geanalyseerd. Het sentiment wordt automatisch bepaald aan de hand van een uitgebreide lijst met woorden en woordcombinaties, die elk een positieve of negatieve tone of voice hebben. Alleen woorden die in de buurt van de desbetreffende dj staan, nemen we mee in de beoordeling.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*