Doe mee aan de SVDJ-accelerator

De SVDJ Accelerator is er ter versterking en vernieuwing van de journalistiek in Nederland. Maak jouw journalistieke innovatie een succes, met SVDJ’s uitgebreide netwerk in de sector, intensieve begeleiding en subsidie. Je kunt kiezen tussen twee soorten programma’s: de Accelerator en de Accelerator Light. 

Voor de gevorderde vernieuwers, die een succesvolle innovatie willen ontwikkelen, is er de SVDJ Accelerator: een strak systeem van begeleiding, sprints, experimenten en subsidie in een programma van zeven maanden. Voor mensen die innovatie nog willen leren kennen en (nog) niet willen investeren in zo’n strak systeem is er het programma Accelerator Light: een serie van een aantal inspirerende bijeenkomsten en persoonlijke begeleiding naar eigen behoefte, zonder subsidie. Op deze pagina lees je alles over de SVDJ Accelerator. Lees hier meer informatie over de Accelerator Light. 

Hier geven we subsidie voor
Binnen het Accelerator-programma subsidiëren we de externe kosten van de experimenten. Van A/B-testen en prototypes bouwen tot het houden van betrouwbare klantinterviews: alles is mogelijk. Per team bepalen we samen wanneer welke stap genomen moet worden en wat voor begroting daarbij past. Daarbij hanteren we één gouden regel: alle kosten moeten ten goede komen aan een zo effectief en efficiënt mogelijk experiment.

Hoeveel we bijdragen
In totaal is er binnen de Accelerator €750.000,- per jaar beschikbaar voor het uitvoeren van de experimenten, aan te vragen door alle teams gedurende het programma. Bij het Accelerator Light-programma worden er geen subsidies verstrekt, maar kunnen teams kosteloos deelnemen aan het programma.

Aanmeldprocedure en belangrijke data
De inschrijvingen voor de Accelerator staan open vanaf maandag 31 januari tot en met 14 maart. Alle aanmeldingen worden beoordeeld op randvoorwaarden door SVDJ. Aanmeldingen die voldoen aan de randvoorwaarden, worden beoordeeld door een expertcommissie. De leden van de expertcommissie beoordelen de aanmeldingen op inhoudelijke criteria. Dat duurt ongeveer drie weken.

klik hier voor meer info

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*