Dit zijn de vier omroepen die kans maken op de titel Omroep van het Jaar 2022

De speciale vakjury voor de verkiezing van Omroep van het Jaar heeft de vier genomineerden geselecteerd op basis van onder meer het aanbod van dagelijks nieuws via de verschillende platformen volgens het Lokaal Toereikend Media-Aanbod (LTMA), de programmering en de samenwerking met andere omroepen en organisaties. 

Uit veel sterke inzendingen viel de keus van de nieuwe onafhankelijke jury dit jaar op: OOG GroningenWOSStudio Alphen en Omroep ZuidWest

Tijdens de uitreiking van de Lokale Media Awards op 10 juni in Hilversum wordt bekend welke van deze vier omroepen de prestigieuze titel krijgt.

Bepalen winnaar

Om te bepalen welke van deze vier omroepen uiteindelijk de winnaar wordt gaat de vakjury de komende periode bij alle genomineerde organisaties op bezoek voor aanvullend onderzoek. De omroepen worden dan onder andere beoordeeld op hun journalistieke prestaties, de kwaliteiten van de organisatie en de maatschappelijke relevantie. Ook komt de jury tot een eervolle vermelding voor een omroep die in de afgelopen jaren grote stappen heeft gezet.

Samenstelling vakjury

De vakjury bestaat dit jaar uit Milouska MeulensFiona Arens, John Olivieira en Celeste Boddaert. Celeste vertegenwoordigt OPEN Rotterdam, de omroep die vorig jaar werd verkozen tot Omroep van het Jaar.

Lees ook: Speciale vakjury voor verkiezing Omroep van het Jaar 2022

De bekendmaking van de titel Omroep van het Jaar 2022 is onderdeel van de feestelijke uitreiking van de Lokale Media Awards op vrijdag 10 juni bij Beeld en Geluid in Hilversum. Naast de verkiezing van de Omroep van het Jaar worden awards uitgereikt in de categorieën audio, video, nieuws en achtergronden, innovatie, presentatietalent en Omroepvrijwilliger van het Jaar 2022. Lees hier alles over de LMA’s.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*