Dit zijn de populairste streamingdiensten in Verenigde Staten

Apple TV+ haalt Paramount+ in de VS in. Opmerkelijk is ook dat in de VS Netflix niet veruit de grootste streamer is qua abonnees.

US-consumenten vinden dat Apple TV+ steeds meer waarde toevoegt. Voorafgaand aan zijn vijfde verjaardag in november toont een rapport aan dat de streamingdienst van Apple in populariteit Paramount+ heeft ingehaald in de VS.

Volgens JustWatch (via 9to5Mac) zag Apple TV+ een stijging van 1% in het marktaandeel van streamingplatforms in de VS in het tweede kwartaal van 2024. Terwijl de dienst langzaam blijft groeien, heeft het Paramount+ ingehaald in de VS en nadert het Hulu en Disney+.


Door enkele veranderingen bij Apple TV+ en enkele originals is er een toename in marktaandeel te zien. Apple TV+ komt nu dichter bij Disney+ qua grootte op de Amerikaanse SVOD-mark.

Apple TV+ blijft groeien in populariteit naarmate er meer shows en films aan de catalogus worden toegevoegd..

Bovendien is de prijs van Apple TV+ veel concurrerender dan de meeste streamingplatforms, vooral wanneer je een Apple One-abonnement meerekent.
Hieronder de volledige ranglijst van het marktaandeel van streamingdiensten in de VS volgens JustWatch:

  1. Amazon Prime Video: 22%
  2. Netflix: 22%
  3. Max: 14%
  4. Disney+: 11%
  5. Hulu: 10%
  6. Apple TV+: 9%
  7. Paramount+: 9%
  8. Overigen: 3%

Hoewel Apple TV+ nog een lange weg te gaan heeft om te concurreren met Netflix of Prime Video, is het duidelijk dat Apple zijn publiek heeft gevonden. Het valt nog te bezien of Disney’s samenvoeging van zijn dienst met Hulu het bedrijf dichter bij de top-3 streamers zal brengen of dat de prijsverandering gebruikers juist naar andere platforms zal drijven.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*