Dit zijn de luistercijfers van september-oktober 2020

Nationaal Luisteronderzoek (NLO) heeft de nieuwe luistercijfers van september-oktober gepubliceerd. Qmusic maakt de grootste stap in marktaandeel en laat steeds meer 538 achter zich.

Zie onderstaand overzicht (met speciale dank aan Radiofreak.nl)

9 Comments

  • Lekker makkelijk als je er weer een FM pakket bijgekocht hebt in de randstad dat eigenlijk voor regionale commerciële radio bedoeld is, net als de truc met QMusic ‘Limburg’. Maar dat ze 538 aan het verslaan zijn met goede radio know-how is ook een belangrijke factor natuurlijk, alleen dit beeld is vertekend.

   Geloof dat ze bij radio.nl een overzicht hebben van de marktaandelen zonder alle steunzenders die Q gekocht heeft, zal er eens induiken.

   • Tegen dat Q-Music op B05 loopt nog een rechtszaak van Tida, van Radio 10 Brabant dus. De ene stroman tegen de andere stroman dus, kan het nog gekker.
    Heeft allemaal te maken met een falend beleid (welk beleid) voor de verdeling frequenties.
    Overigens heb ik nog een WOB verzoek lopen over veiling B05 sinds maart, nog steeds geen antwoord. ( Vroeger moest de overheid betalen bij overschrijden termijn, maar daar werd misbruik van gemaakt door onzinnige WOB verzoeken. Nu is het weer de overheid die misbruik maakt van het niet hoeven te betalen bij termijn overschrijding). (Parlementair enquettetje dan maar weer…..)

 1. Overigens heeft Radio 538 het ook jaren gedaan met een middengolfzender in Zuid-Limburg. Maar dat was dan wel (echt legaal) met hetzelfde radioprogramma als op de FM.
  Slim er bij gekocht in 2003 en toen goedgekeurd, omdat 538 nauwelijks FM-bereik had in Zuid-Limburg.

 2. NPO Radio 2 wordt ook langzamerhand minder populair, al is er daar nog lang geen reden tot paniek (de Top 2000 komt er nog aan). Wel is het zo dat als je kijkt naar de luistercijfers van NPO Radio 2 van vorig jaar, je kan zien dat het achteruit gaat. Qmusic wordt volgend jaar waarschijnlijk lachend de nieuwe nummer één van Nederland.

  Bij Radio Veronica is er nog wat werk aan de winkel, om het marktaandeel omhoog te krijgen. In deze meetperiode viel het gat dat Giel Beelen in de ochtend achterliet in de programmering. Martijn Muijs deed zijn best maar heeft geen kans om zich te bewijzen, met maar vijf weken ochtendshow. De grote publiekstrekker Veronica Inside is inmiddels begonnen. Interessant is om af te wachten hoe luisteraars gaan reageren op een korte ochtendshow. Ik denk dat het twee kanten op kan gaan met Veronica Inside in de ochtend: Het trekt veel luisteraars, of juist helemaal niet.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*