Dit zijn de genomineerden voor de RadioRing

De afgelopen weken hebben luisteraars massaal gestemd op hun favoriete radioprogramma, radiopresentator en podcast van het jaar. AVROTROS maakt de genomineerden (in alfabetische volgorde) van de eerste stemronde vandaag bekend. Volgens de luisteraars behoren de volgende radioprogramma’s in de top 5:

Genomineerden Gouden RadioRing (beste radioprogramma):

Aan De Slag! (NPO Radio 2 / AVROTROS)
Adres Onbekend (NPO Radio 5 / KRO-NCRV)
KINKSTART (KINK)
Somertijd (Radio 10)
Spijkers met Koppen (NPO Radio 2 / BNNVARA)

Deze vijf programma’s hebben de meeste stemmen gekregen en maken kans op de felbegeerde Gouden RadioRing. Tevens maakt AVROTROS de genomineerden voor de RadioRing Beste Presentator en Beste Podcast bekend.

Dit zijn de genomineerden voor RadioRing Beste Presentator:
Bart Arens (NPO Radio 2 / AVROTROS)
Tim Op Het Broek (KINK)
Marieke Elsinga (Qmusic)
Iris Enthoven (Radio 538)
Rob van Someren (Radio 10)
Emmely de Wilt (NPO Radio 2 / KRO-NCRV)

Voor beste presentator hebben we maar liefst zes genomineerden. Voor de vijfde en zesde plek is een gelijk aantal stemmen geteld en daarom wordt deze volgens het reglement als extra genomineerde meegenomen naar de tweede stemronde.

Genomineerden RadioRing Beste Podcast:
Brokko met Korthom & Lotte
De Cor Potcast
F1 Aan Tafel
FCA Daily: Alles over voetbal
Vrouwmibo

De stembussen voor de tweede stemronde zijn inmiddels geopend. Stemmen kan tot en met 26 januari 12.00 uurop RadioRing.nl. Tot dat moment kan de luisteraar bepalen welk radioprogramma, welke presentator en welke podcast uit de top 5 gaan winnen. 

Wie uiteindelijk met dé radioprijzen van Nederland naar huis gaan, wordt bekendgemaakt op donderdag 26 januari vanaf 20.30 uur tijdens de RadioRing uitreiking, in aanwezigheid van de genomineerden en genodigden. Radio dj’s Rob Janssen en Jorien Renkema verzorgen de presentatie van de feestelijke uitreiking in De Vorstin te Hilversum. De winnaars worden via RadioRing.nl en de social media kanalen van AVROTROS bekendgemaakt.

7 Comments

 1. Somertijd (Radio 10) en Rob van Someren (Radio 10) gestemd.

  Podcast gestemd op Vrouwmibo (geen idee wat het is maar ik hou nu eenmaal van vrouwen)

 2. Nu weet ik als de beste dat de gekste dingen kunnen gebeuren en ik toch niet in toeval geloof. Überhaupt niet. Maar dan lees ik in het bericht:

  “Voor beste presentator hebben we maar liefst zes genomineerden. Voor de vijfde en zesde plek is een gelijk aantal stemmen geteld en daarom wordt deze volgens het reglement als extra genomineerde meegenomen naar de tweede stemronde.”

  Wel mooi natuurlijk dat net bij deze eerste genderneutrale editie dan mooi verdeeld drie mannen en drie vrouwen zijn genomineerd. Bij de reglementen kan je lezen dat de telling onder toezicht van een notaris heeft plaatsgevonden. Maar dan zou ik dat dan toch heel concreet en precies willen weten: Zijn er dan op nominaties 5 en 6 bijvoorbeeld echt precies 689, precies evenveel stemmen uitgebracht?

  Moet ik denken aan F. Jacobse die ooit bij de VPRO-tv bekende dat hij bij ’t verlaten van z’n schoolopleiding in de Haagse Schilderswijk op 1-duizendste van een punt was gezak. Op 1-duizendste punt! 0,001! Heel jammer, want als hij wel geslaagd was geweest, dan was hij nu onze minister-president. Wie, o wie gaat de RadioRing voor beste presentator (best een rare niet genderneutrale naam) 2022 winnen? Wie weet wordt die ook wel gedeeld door een man en een vrouw, want weer heel toevallig allebei precies evenveel stemmen, aldus straks volgens notaris T. van Es.

  (Wikipedia noemt iemand als Eva Jinek een journaliste en presentatrice, dat dan weer wel. Ik stem op Marieke, Marieke … X)

 3. 20:07

  De Staat van Stasse op Radio 2 staat wel in ’t teken van Het Radiogala, dus straks na 20.30 de bekendmakingen en ik denk dan lijf tijdens de uitzending.

  Tzoday radio, tzomorrow thze world!
  Ditrich Schreudermann

  cl: Radio Gaga – Queen / Radio 2

  • 20:33

   De spanning stijgt en je mag appjes sturen met opmerkingen en voor vragen aan iedereen die daar rondloopt. Bij dezen Hannelore, Tim en Stefan (en Cor).

   Ik hoop vurig dat n vrouw de Zilveren Radioster gaat winnen en ik heb aan alle drie de genomineerde vrouwen n serieuze vraag:

   Aan Marieke zou ik willen vragen hoe t met haar benen gaat, aan Emmely of ze moedergevoelens heeft en kinderen wil en aan Irene of heur haar van nature blond is.

   Hartelijk dank en geen voorkeur wie van deze drie wint, als t maar niet Bart, Tim, of Rob wordt!

   cl: Should I stay or should I go – The Clash – Radio 2

 4. 21:00

  Nu de break voor reclame en nieuws en dan zo de uitreiking van de Marconi Oeuvre Award. Die ging naar Giel Beelen, was al bekend, maar is hij er ook? Hij zou op wereldreis gaan. Of bellen ze straks met hem naar Portugal, Vietnam, of Japan? Giel kom er maar in …

  +

  Vraag aan Giel: Mis je je piano?

  (Irene = Iris)

  • 21:53

   Wie de prijs voor de beste radiopresentator heeft gewonnen en ook het beste radioprogramma laat ik schieten, interesseert me niets meer, maar ik wil alleen nog de naam bekend maken wie de speciale prijs, de Rob van Someren Bokaal voor de aller-allerdomste radiovrouw van Nederland heeft gewonnen – uitgereikt door een kartonnen Gerard Ekdom – en die is gegaan naar niemand minder dan Jo van Egmond van Radio 1, voorheen van Radio 538. Van harte gefeliciteerd Jo en ’t allerbeste met je radiocarrière. Je mocht vanavond al een prijs bekendmaken (was een lokkertje), voor beste radiopresentator, met een persoonlijke speech van vijf minuten, supercool, supertof en eens zal jij die prijs, de Zilveren Radioster, winnen Jo, voor beste radiopresentator. Maar ondanks je leuke snoetje zal je dan wel eerst naar een kliniek moeten om je te laten ombouwen van Jo tot Johan.

   Goedenavond en goedenacht, dit was David Stern, Radio WJAZ, live vanuit New York …

   cl: The winner takes it all – ABBA – Radio 2

   X X X voor Marieke, Emmely en Iris … (en Hannelore)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*