Banijay Benelux neemt meerderheidsbelang in jonnydepony

Banijay Benelux kondigt vandaag aan zijn scripted activiteiten in België verder uit te breiden via een meerderheidsbelang in het productiebedrijf jonnydepony. Door in te zetten op creativiteit en ontwikkeling van originele scripted content voor lokale en internationale markten wil het bedrijf het scripted domein in de Benelux versterken en zijn huidige scripted portefeuille verbreden. Naast Banijay Belgium, het productiebedrijf dat onder andere de succesvolle soapserie Familie produceert, is jonnydepony het tweede Belgische productiebedrijf dat zelfstandig opereert onder de vlag van Banijay Benelux. Jonnydepony zal zijn eigen identiteit en DNA behouden.

Jonnydepony, opgericht in 2015 door Philippe De Schepper, is een onafhankelijk productiebedrijf dat is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van eigen hoogwaardige dramaseries zoals het veelgeprezen Black-out (verkocht in acht landen), Transport (geselecteerd voor de internationale competitie van Series Mania) en Arcadia (binnenkort te zien bij VRT, KRO-NCRV en WDR/SWR). Het bedrijf – geleid door Helen Perquy (sinds 2018 mede-eigenaar) en Philippe De Schepper – staat bekend om zijn efficiënte en professionele manier van produceren en internationale (co)producties met grote allure.

Peter Lubbers, CEO Banijay Benelux: “In lijn met onze strategie zijn wij ook dit jaar vastbesloten onze positie en reputatie op het gebied van scripted verder te versterken. Jonnydepony heeft onder leiding van Helen en Philippe een enorm goede reputatie opgebouwd in België, maar ook in Nederland en Duitsland. Het is een uniek duo met een uiterst creatieve en succesvolle signatuur, die als een magneet werkt voor grote talenten voor en achter de schermen. We verwelkomen het team van jonnydepony dan ook met veel enthousiasme en kijken ernaar uit om samen het scripted aanbod uit te breiden.”

Helen Perquy & Philippe De Schepper, beiden CEO en Producent jonnydepony: “Wij zijn er trots op dat we samen met ons team een nieuwe fase ingaan en onderdeel worden van een gerenommeerde internationale speler. In het snel evoluerende media-ecosysteem is het fijn dat een partner als Banijay – die IP-rechten hoog in het vaandel heeft staan, sterk is in wereldwijde distributie en een groot internationaal netwerk heeft – zijn krachten bundelt met ons bedrijf. We kijken ernaar uit om samen met Banijay ons bedrijf verder te laten groeien in zowel de lokale als internationale markt.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*