Dit zijn de genomineerden van de Gouden Televizier Ring 2014

Flikken Maastricht (TROS), Penoza (KRO) en Syndroom (RTL4) zijn de drie overgebleven kandidaten voor de Gouden Televizier-Ring 2014. De AVROTROS maakte maandag de laatste drie kanshebbers voor de prijs voor het beste tv-programma van het jaar bekend.

De genomineerden blijven nog even in spanning, want op donderdag 16 oktober wordt pas duidelijk wie de winnaar van de felbegeerde televisieprijs is. Dat gebeurt tijdens het 49e Gouden Televizier-Ring Gala in het Amsterdamse theater Carré. Organisator van het gala is tv-gids Televizier. De prijsuitreiking, die gepresenteerd zal worden door Jan Smit, is 16 oktober live op televisie te zien (NPO1).

Vorig jaar ging Wie is de Mol? (AVRO) er na zeven nominaties met de Gouden Televizier-Ring vandoor. Flikken Maastricht is voor de tweede keer genomineerd. Penoza en SynDroom maken voor het eerst kans.

De strijd om de Zilveren Televizier-Ster, de prijs voor beste tv-man van het jaar, gaat dit jaar tussen Art Rooijakkers (AVRO), Humberto Tan (RTL 4) en Johnny de Mol (RTL 4). Bij de vrouwen zijn dat Chantal Janzen (RTL 4), Floortje Dessing (BNN) en Linda de Mol (RTL 4). Vorig jaar gingen Johnny de Mol en zijn tante Linda de Mol met deze prijzen naar huis.
De laatste drie kanshebbers op de Gouden Stuiver, de prijs voor het beste jeugdprogramma, zijn Checkpoint (EO), Freek in het wild (VPRO) en Wie is de Mol junior (AVRO). Verder dingen voor de Televizier Aanstormend Talent Award Luuk Ikink (RTL 4), Richard Groenendijk (RTL 4) en Ruud Feltkamp (RTL 4) mee.

Dit jaar kwamen er 725.000 stemmen binnen, maar liefst 45 procent meer dan vorig jaar. Volgens chef redactie van de Televizier-gids, Jeroen de Goeij, was het makkelijker een stem uit te brengen en gooiden de programmamakers de afgelopen weken al hun wapens in de strijd om de ring binnen te slepen. ,,We zagen op de website ook een dergelijke stijging.”

Bron: ANP

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*